Dana White se pustil do fanoušků: „Jestli vám to vadí, tak se na to nedívejte“

Dana White se pustil do fanoušků: „Jestli vám to vadí, tak se na to nedívejte“ zdroj: Profimedia

José Aldo se utká s Henry Cejudem a Dana White vzkazuje, že pokud se to někomu nelíbí, tak má smůlu.

Sice se o tom mluvilo už dlouho, nikdo si ale nebyl jistý, jestli to UFC myslí skutečně vážně.  UFC nedávno oznámilo, že šampion bantamové váhy „Triple C“ Henry Cejudo nastoupí 9. května na turnaji UFC 250 proti bývalému brazilskému šampionovi a legendě pérové váhy, José Aldovi. Toto rozhodnutí vyvolalo vlnu nevole, ale šéfa UFC Danu Whitea nechávají názory fanoušků plně klidným. „Jestli Vám ten souboj vadí, nemusíte ho sledovat,“ prohlásil ve středečním rozhovoru pro TMZ.

José Aldo dlouhé roky kraloval pérové divizi, než ho za 13 sekund ukončil Conor McGregor. Od té doby kariéra skvělého kickboxera spíše pokulhává a legenda pérové váhy se rozhodla jít o váhu níž a zkusit štěstí v bantamové váze.

Aldo při své premiéře v bantamové divizi, prohrál s Marlonem Moraesem po třech kolech na body. Jednalo se o velmi vyrovnaný zápas a dle Dany Whitea měl vyhrát Aldo:

„Myslím, že Aldo vyhrál. Rozhodčí udělali chybu. Cejudo mi po zápase napsal, že Aldo zápas vyhrál a chce s ním bojovat. Chce porážet legendy a Aldo mezi ně rozhodně patří.“

Současný šampion Cejudo si o Alda přímo řekl a Dana White mu i přes Aldovu porážku a fakt, že je na šesté příčce v bantamové divizi, vyhověl. Trochu nepochopitelný matchmaking naštval nejen Aljamaina Sterlinga, ale i Petra Yana, kteří se vezou na vlně několika vítězství v řadě a právem si dělali zálusk na titulový zápas.

Sterling to jenom okomentoval slovy: „Zápas, o který si nikdo neřekl a který nikdo nechce vidět.“

Ruského bojovníka Petra Yana to nadzvedlo o něco víc: „Tenhle klaun si vybral Alda, protože já prý nemluvím dobře anglicky. Od kdy mluví José plynule anglicky? Co to je za logiku? Henry ví, že bych ho přejel a je si nejistý. Ve svojí hlavě už se mnou prohrál. Chci, aby mi UFC dalo někoho, kdo si věří!“

Henry Cejudo Henry Cejudo | zdroj: Profimedia

S výběrem Cejudova soupeře nesouhlasí nejen fanoušci, zápasnici, ale i experti na MMA. Dana White však kritiku neřeší a za svým rozhodnutím si stojí:

„Tak se na to nedívejte, když se Vám to nelíbí. Lidé říkají takových blbostí. Bude to skvělý zápas a Aldo si ho rozhodně zaslouží. Cejudo ten zápas sám chtěl. Šampion dvou divizí, který touží porážet legendy a nevyhýbá se těžkým soupeřům.“

UFC 250 se koná v Brazílii, kde je Aldo doslova národním hrdinou. Dá se tedy očekávat velký zájem fanoušků, který vydělá spousty peněz a na to Dana White slyší jako málokdo. Ať se tedy zbytek bantamové divize rozčiluje jak chce, nic to nemění na tom, že José Aldo se o šampionský titul skutečně utká a dostane tak možná poslední šanci, jak se znovu stát šampionem.

Současný král (ale také tak trochu šašek) bantamové divize, Henry Cejudo, si nechává říkat „Triple C“, protože získal zlatou olympijskou medaili v zápase v Pekingu a držel dva tituly v UFC. Začátkem března se sice vzdal pásu v muší váze, ale bantamový titul si chce obhájit.

Pokud by Aldo našel recept na téměř dokonalý wrestling a kontrolu Henryho Cejuda, dočkali bychom se jednoho z největších překvapení letošního roku.

Zdroje:  BJPenn.com , mmajunkie.com

Nejnovější články