Darren Till se zranil a na jeho místo proti Jacku Hermanssonovi nastoupí Kevin Holland

Darren Till se zranil a na jeho místo proti Jacku Hermanssonovi nastoupí Kevin Holland zdroj: Profimedia

Kevina Hollanda čeká tento rok už pátý zápas. Proti sobě ale bude mít nebezpečného Hermanssona, který bude velkým favoritem.

Bouřlivák a vtipálek Darren Till se měl 5. prosince utkat s dánským “Jokerem” Jackem Hermanssonem, v rámci prosincoveho turnaje UFC  Tento zajímavý souboj bohužel neuvidíme, protože Darren Till ze zápasu včera odstoupil kvůli blíže nespecifikovanému zranění.

Hermanssonova příprava ale nepřijde vniveč, protože za Darrena se nabídl zaskočit Kevin Holland. Ten měl minulý týden zápasit s Makhmudem Muradovem, ale kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nebyl Mach do zápasu puštěn, a tak Kevinovi UFC narychlo sehnalo náhradníka. Tímto nešťastníkem byl Charlie Ontiveros, se kterým se Kevin Holland vůbec nepáral a na začátku prvního kola jej knockoutoval drsným slamem na krk.

Holland tento rok podniká doslova spanilou jízdu střední divizí a doposud si v roce 2020 připsal už 4 zápasy, které všechny vyhrál, 3 z nich před limitem. A vypadá to, že je stále při chuti, protože na souboj s Jackem Hermanssonem kývl bez váhání.

Vzít takový zápas chtělo určitě hodně sebevědomí a odvahy, ale je pravda, že tímto krokem může Kevin jen získat. Určitě to nebude lehký zápas, protože Hermansson je současné době na čtvrtém místě v žebříčku střední váhy, ale Holland, který zatím není ani v top 15 by se případnou výhrou katapultoval do první pětky divize.

Jack Hermansson ve svém posledním zápase subnul Kelvina Gasteluma ukázkovým heel hookem za necelé 2 minuty a vyhrál 5 zápasů z posledních šesti. Hermansson je především skvělý grappler, takže se můžeme těšit na dobrou starou klasiku strikera vs. grapplera. Zajímavé je, že UFC nabízelo zápas s Hermanssonem pěti bojovníkům z top 10, ale ani jeden nechtěl souboj s dánským bojovníkem vzít. Kevin Holland tak zachránil turnaj a pokusí se porazit favorizovaného Hermanssona, kterého mohou čeští fanoušci znát jako bojovníka, který před několika lety uštědřil porážku Karlosu Vémolovi.

Darren Till  na svém twitteru oznámil, že jej určitě uvidíme v oktagonu příští rok, a popřál oběma bojovníkům hodně štěstí:

„Hodně štěstí oběma klukům. Vrátím se zpátky příští rok. Doufám, že se Kevin ukáže proti jednomu z nejlepších bojovníků z divize… je to pořádný hráč.“

Zdroje:  ESPN , mmafighting.com

Nejnovější články