Daukaus s Allenem ukázali skvělý grappling s ostrými lokty

Daukaus s Allenem ukázali skvělý grappling s ostrými lokty Brendan Allen trefuje Kyla Daukause | zdroj: Profimedia

Jedním dalších skvělých zápasů na hlavní kartě turnaje UFC Fight Night: Poirier vs. Hooker byl souboj mezi Brendanem Allenem a Kylem Daukausem.

Zápas ve střední váze mezi Kylem Daukausem a Brendanem Allenem sliboval grapplingovou podívanou a ta se fanouškům také nakonec dostala.

Brendan Allen měl na kontě 14 vítězství a z toho na submisi. Za celou kariéru prohrál pouze 3 krát a v i když má v UFC zatím jen 2 zápasy, oba dokázal vyhrát před limitem.

Kyle Daukaus je grapplingový specialista, který do zápasu vstupoval neporažen a navíc vyhrál 8 z 9 zápasů na submisi. Daukaus se kdysi účastnil výběrové show „Dana White’s Contender Series“, kde si šéf UFC vybírá nové talenty, ale tehdy Danu Whitea nepřesvědčil. V hledáčku však zůstal a teď dostal svoji šanci.

Oba borci předvedli skvělý zápas, který se většinou odehrával na zemi, ale o zábavu bylo postaráno. Allen nejdříve propašoval Daukausovi tvrdé koleno na bradu a dostal jej tak na zem, odkud se snažil o škrcení. To se mu však nepovedlo a zanedhlouho to byl Daukaus, který se dokázal z nevýhodné pozice dostat a ještě vlezl Allenovi na záda. Z toho se za chvíli Allen také dostal a skončil nad Dauaksem, kterého potrestal ostrým loktem, kterým mu rozsekl obočí.

Druhé kolo začalo pořádnou přestřelkou, ale zápas se za chvilku ocitl znovu na zemi. Tam borci předváděli z obou stran skvělý grappling a jednou byl nahoře jeden, chvíli zase druhý. Oba bojovníci se nešetřili a především Allen dokázal svého soupeře dobře trefovat tvrdými údery. Daukaus mu to zanedlouho oplatil stejnou mincí, ale když se postavili do postoje, trefil Allen zároveň s gongem oznamujícím konec kola Daukase přesným hákem na bradu a poslal jej na zem.

Do třetího kola měl Daukaus od svého trenéra nařízeno, aby soupeře přebil v postoji. I tak se ale po počáteční výměně Daukaus pokusil o takedown, což se mu podařilo. Dostal se nahoru do guardu a vracel Allenovi tvrdé lokty. Poté se mu dostal na záda, kde zamknul body triangl a skoro celé kolo svého soupeře kontroloval. Na poslední půl minutu se Allen dostal z Daukausovy kontroly a začal na něj snášet sprchu úderů. Zápas šel nakonec k bodovým rozhodčím a přestože to byl velice vyrovnaný zápas, vyhrál jednomyslně na body Brandan Allen.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články