Dočkáme se souboje Jorge Masvidala s Conorem McGregorem? Podle šéfa UFC je to jedna z možností

Dočkáme se souboje Jorge Masvidala s Conorem McGregorem? Podle šéfa UFC je to jedna z možností Conor McGregor, USA Today | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal by podle šéfa UFC mohl místo titulové šance dostat „jeden zajímavý zápas“. A Conor McGregor by rád znovu bojoval.

Jorge Masvidal je v  současné době jednou z  největších hvězd MMA. Poté, co před rokem doslova přejel Bena Askrena a nadělil mu nejrychlejší knockout v  UFC, se z něj stala hvězda ze dne na den a jeho akcie vyletěly do stropu. Na podzim k  tomu ještě dokázal ukořistit BMF pás, když porazil další hvězdu MMA, Natea Diaze. A tak se stalo, že Dana White na počátku roku oznámil, že Masvidal bude dalším, kdo v červenci vyzve stávajícího šampiona welterové váhy, Kamaru Usmana.

Ačkoliv to vypadá, že zápas s  Usmanem pořád platí, v  nedávném rozhovoru pro „Menace and The Man Show“ Dana White poodhalil, že by se pro Jorge Masvidala mohla rýsovat i jiná příležitost.

„Ne, zápas s  Usmanem je zápas, který dává smysl. Je to zápas, který se musí stát, pokud chce Masvidal šanci na titul. Ale je tady pro něj ještě jeden zajímavý zápas.“

A je možné, že by se hrálo právě o Masvidalův „BMF“ pás: „Je to taky možnost,“ řekl tajemně Dana White.

Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

Onoho tajemného soupeře pro Masvidala nejmenoval, ale zcela logicky se nabízí pouze jeden bojovník, kvůli kterému by si Jorge Masvidal nechal zajít chuť na titulovou šanci: Conor McGregor.

Ten by rád bojoval už v  červnu nebo v  červenci a podle Dany Whitea je připraven, a k  zápasu by mohlo dojít na „Fight Islandu“, který UFC buduje pro neamerické zápasníky:

„Conor je na zápas připravený už nějakou dobu, je v  dobré kondici, je připravený do toho jít.“

Jisté je, že pokud k  zápasu dojde, bude to bez fanoušků. Což Dana White nese docela těžce:

„Za prvé, „Fight Island“ bude hodně důležitý pro každý z  těchto zápasů, které se uskuteční s  bojovníky, kteří jsou odjinud než z  Ameriky. Zabíjí mě to dělat Conorův zápas bez fanoušků. Zabíjí mě to! Tenhle kluk vydělává na vstupném skoro 20 milionů dolarů!“

Conor McGregor Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Soupeř pro Conora však není znám, ale je dost možné, že by se mohlo jednat právě o Jorgeho Masvidala, který se už několikrát vyjádřil, že by s  Conorem rád bojoval (stejně jako skoro každý bojovník.

Navíc tento zápas dává smysl i z  Conorova pohledu. K „tanci“ jsou totiž vždycky potřeba dva a Conorovi docházejí kvalitní „taneční“ partneři. Spekulovalo se o odvetě s  Khabibem, ale to teď určitě není na pořadu dne, protože ať už v  sobotu vyhraje Tony Ferguson nebo Justin Gaethje, bude to jeden z nich, který bude mít přednostní právo na šanci zdolat dagestánského šampiona. Taky se mluvilo o Justinu Gaethjemu, ale pokud by s  Tonym Fergusonem prohrál, asi by pro Conora nebyl úplně zajímavým soupeřem.

Ve Welterové divizi není tolik hvězdných jmen, ze  kterých by si mohl Conor vybírat a v  úvahu tam připadají v  podstatě pouze dvě jména: Jorge Masvidal a Nate Diaz.

Ačkoliv by někteří fanoušci určitě rádi viděli završení trilogie mezi McGregorem a Diazem, zápas s  Masvidalem by byl velice atraktivním a lze jen těžko říct, co by se v  takovém zápase stalo. Jorge je o něco větší než Conor a silově by měl oproti Conorovi určitě převahu. Ale stačí se podívat na to, co Conor udělal v  lednu s  Cowboyem, kterého dokázal vyřídit během 40 sekund a bude vám jasné, že McGregor by byl Masvidalovi velice dobrým soupeřem.

Jestli se zápasu mezi Masvidalem a McGregorem dočkáme ale není vůbec jisté. Dana White totiž včera zase tajnůstkářsky obrátil a řekl, že tento zápas se vůbec nemusí odehrát:

„Lidi píšou příběhy, ve kterých říkají, že jsem řekl, že uděláme zápas mezi Conorem a Masvidalem. Tohle jsem nikdy neřekl. Ti kluci, se kterými jsem dělal interview, mě do toho zápasu tlačili a já jen řekl, že jo, že je to zajímavé, že je všechno je možné.“

„Neřekl jsem, že se ten zápas uskuteční. Lidi to dneska píšou, ale není to pravda.“

Jak to celé dopadne je tedy ve hvězdách. Jisté je, že takový zápas by byl ohromný, a že spousta fanoušků by si jej přála vidět.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com , bloodyelbow.com

Nejnovější články