Dominick Reyes bude v odvetě mnohem lepší, myslí si Joe Rogan

Dominick Reyes bude v odvetě mnohem lepší, myslí si Joe Rogan zdroj: Profimedia

Boj o pozici vyzyvatele v polotěžké váze UFC pokračuje a podle Joe Rogana by jej měl vyhrát Dominick Reyes.

Začátkem února Jon Jones úspěšně ubránil svůj pás šampiona polotěžké váhy, ale fanoušky svým výkonem nepřesvědčil. Dominick Reyes předvedl skvělý výkon a spousta lidí si myslí, že titulový zápas vyhrál. Dalším v řadě ve hře o titul může být Jan Blachowicz, který v prvním kole ukončil Corey Andersona, ale nejen Joe Rogan zmiňuje, že si Reyes zaslouží odvetný zápas, ve kterém má ještě větší šanci na úspěch.

Populární komentátor se k situaci v polotěžké divizi vyjádřil, během turnaje z Aucklandu a prozradil, že by rád viděl odvetu Jones vs. Reyes, především proto, že Dominick dostal šampiona do hlubokých vod a ve svém relativně mladém věku, se může neustále zlepšovat.

„Odvetu bych vážně chtěl vidět. Myslím, že Reyes může být v odvetě ještě lepší. Uvědomuje si, že čtvrté a páté kolo prohrál kvůli špatné fyzické kondici. Vystoupal až na vrchol, kde čelil drakovi, ale myslím, že se vrátí mnohem lépe připravený.“

Reyesovi je třicet let, což je na zápasníka mladý věk, navíc s MMA začal teprve před šesti lety. Svůj první profesionální duel odzápasil v době, kdy Jones již bojoval o titul, takže zkušenosti jsou stále na straně současného šampiona. Rogan si není jistý příčinou poklesu Jonesovy formy, ale prý to může být otázkou motivace. Koneckonců, Jon Jones zápasí na úplném vrcholu více než deset let a udržet si motivaci a výkonnost tolik let, není vůbec jednoduché.

„Můžeme se jen domnívat, co stojí za Jonovým poklesem formy. Může to být menší touhou bojovat, ale i horší fyzickou kondicí. Možná, když se objeví nějaký money fight, se Stipe Miočičem či Francisem Ngannou, dokáže se namotivovat. Jones kvůli svým problémům strávil několik let mimo oktagon. V podstatě nezápasil dva roky, ale i tak má za sebou devět let bojů proti nejlepším světovým bojovníkům.“

Jones již zažil dvě odvety s bojovníky, kteří mu způsobili největší problémy v kariéře. Ale jak Alex Gustafsson, tak i Daniel Cormier v odvetě utrpěli tvrdé KO a současný šampion ukázal, kdo je vládcem polotěžké váhy a oběma soupeřům nedal vůbec žádnou šanci. Joe Rogan si ale myslí, že Reyes se z úvodní porážky dokáže poučit a v odvetě způsobit Jonovi ještě větší problémy.

„Rád bych tu odvetu viděl. Chci také vědět, co Reyes opravdu dokáže. Do odvety nastoupí s myšlenkou, že v prvním zápase kontroverzně prohrál a cítil se okradený. Jeden rozhodčí dal Jonovi čtyři kola, což bylo trapné rozhodnutí a obrovská chyba.“

Z případného odvetného utkání určitě nebude nadšený polský bijec Jan Blachowicz. Bývalý šampion KSW ukončil Andersona v prvním kole a připsal si třetí výhru v řadě. Nyní se nachází na čtvrtém místě polotěžké divize a oprávněně volá po své šanci.

„Mýlili se ve mně, dokázal jsem, že jsem ten nejlepší na světě a další v řadě na titulový zápas. Jonese knockotuji stejně jako Andersona,“ říká sebevědomý polský bojovník.

Šampion odpověděl, že si zápas s Blachowiczem dokáže představit a jen čeká, až mu UFC nabídne smlouvu.

I předchozí duel s Thiago Santosem vybojoval Jones kontroverzně na body, ale kvůli vážnému zranění kolene se brazilský kickboxer odvety nedočkal. Reyes se cítí okraden a žádá okamžitou odvetu. Fanoušci i odborníci jsou ale rozděleni, někteří volají po okamžité odvetě, jiní dávají v dalším titulovém zápase přednost Janu Blachowiczovi. Jak se situace vyvine, zjistíme pravděpodobně v příštích měsících.  

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články