Dva roky utrpení. Till vysvětlil, proč požádal UFC o propuštění a prozradil, zda bude bojovat jinde

Dva roky utrpení. Till vysvětlil, proč požádal UFC o propuštění a prozradil, zda bude bojovat jinde Darren Till | zdroj: Profimedia

UFC nečekaně opouští Darren Till. V posledních letech sice neustále prohrával, ale po posledním zápase se jej zastal dokonce i sám Dana White. Utrpení už ale zřejmě bylo dost.

Měl všechny předpoklady k tomu stát se další superstar v řadách UFC. Darren Till vylétl se sérií 18 zápasů bez porážky až k souboji o titul welterové váhy (77 kg), jenže tam nahoře narazil a začal střemhlavý pád dolů. Z posledních 6 zápasů vyhrál jediný, když v roce 2019 těsně na body porazil Kelvina Gasteluma.

Za normálních okolností by si bojovník s takovou bilancí balil kufry. Jenže Till má v sobě jistý "X faktor" a pořád se zdá, že by stačilo málo a mohl by znovu vylétnout na vrchol. Včera se ale zničehonic objevila zpráva, že UFC nakonec přece jen opouští. Tu o chvíli později potvrdil a dodal, že to bylo na vlastní žádost a že se po vyřešení nějakých problémů vrátí.

"Poslední dva roky jsem trpěl," uvedl následně v rozhovoru pro MMAjunkie. "Probíral jsem to s Hunterem Campbellem (byznysový šéf UFC) už od mého zápasu s Whittakerem, ve kterém jsem si zranil kolena. Už asi dva roky ze mě šílí. Říkal mi – Tille, tohle už dlouho nedám. Kryju ti záda, vím, že budeš šampion. Ale taky říkal – musíš si dát kolena do pořádku."

Když vyjmenovává problémy, které ho trápí, zdá se až nepochopitelné, že stále zápasil. Utržené křížové a vnitřní postranní vazy. "Snažil jsem sám sebe přesvědčit, že jsem v pohodě, i když nejsem," připustil. Na poslední zápas s Dricussem du Plessisem prý ani netrénoval boj na zemi. Zpětně si myslí, že do duelu vůbec neměl nastoupit.

UFC informoval o tom, že by chtěl odejít tak na dva roky a možná i bojovat jinde. Reakcí prý bylo, že nemají ve zvyku brát lidi zpátky. "Řekl jsem, že tomu rozumím, ale v hlavě jsem si pomyslel – za dva roky názor změníš, kámo. Vím jistě, že za dva, maximálně tři roky, budu zpátky."

Prioritou bude dát si zdraví do pořádku a v rozhovoru s ESPN otevřeně přiznal, že si není jistý, zda některá z látek, které si nechá do kolena vpravit, nebude v rozporu se seznamem zakázaných látek od antidopingové agentury USADA. 

"Za poslední dva dny jsem dostal pár šíleně velkých nabídek," přiznal. "Ale není to tak, že jsem opustil UFC, abych naskočil do jiné organizace a dělal, že jsou moje kolena najednou v pořádku. Uvidíme. Jsem si jistý, že je tady pár zápasů v postoji, které bych mohl absolvovat, zatímco se připravuji na návrat do UFC. Vydělat hodně peněz. To je přece vždycky příjemné, no ne?"

Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že bychom mohli Tilla příště vidět v boxerském ringu, kde je po známých MMA bojovnících v poslední době velká poptávka. Uvidíme, zda se o nějací boxeři či boxující youtubeři přihlásí. On sám věří, že letos stihne tři zápasy a teprve pak půjde na operaci, bojí se totiž toho, že by se nemusela povést a už by nikdy bojovat nemohl.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články