Dvě těžké váhy s KO údery! V zápase Lewise s Pavlovichem budou létat jiskry

Dvě těžké váhy s KO údery! V zápase Lewise s Pavlovichem budou létat jiskry zdroj: Profimedia

O víkendu se spolu střetnou dva obři, kteří pro KO nechodí daleko. Derrick Lewis bude bránit svou pozici pátého muže divize proti talentovanému Sergeji Pavlovichovi.

O víkendu nám UFC naservíruje pořádnou bitku dvou mistrů knockautů. Na turnaji UFC 277 se totiž v oktagonu střetnou americký bombér Derrick "Black Beast" Lewis s talentovaným prospektem Sergejem Pavlovichem.

Šprýmař s granáty v rukou, Derrick Lewis, je momentálně na pátém místě v žebříčku těžké váhy. V únoru jej ze třetí pozice nečekaně sesadil australský borec Tai Tuivasa, který i přesto, že od "Černé bestie" schytal pořádné rány, dokázal zápas otočit a nakonec to byl on, kdo slavil výhru na KO.

Lewis tak půjde do zápasu po tvrdé porážce a rovnou proti dalšímu bojovníkovi, který pro knockout nechodí daleko. Sergei Pavlovich totiž ze svých 15 výher v kariéře rozdal svým soupeřům hned 12 T/KO (jedno z nich kdysi obdržel i slovenský bojovník Ilja Škondrič). I přesto, že je zatím Rus „až“ na 11. příčce, jedná se o velice nebezpečného soupeře, který není zvyklý prohrávat. Na kontě má jen jedinou porážku, když jej před 4 roky knockoutoval Alistair Overeem. 30letý Pavlovich se ale od té doby vrátil ještě silnější a připsal si 3 rychlá vítězství v prvním kole.

I přes nesporné úspěchy v kleci o něm flegmatický Derrick Lewis před společným zápasem nevěděl a i teď přiznává, že moc neví, o koho jde: "Však ty znáš odpověď," řekl Lewis na otázku, zda ví, kdo Pavlovich je. "Ty jsi taky nevěděl, kdo to je. Já pořád nevím, kdo to je," smál se americký obr novináři, který se ho na protivníka zeptal.

„Je mi to opravdu jedno. Já jsem bojoval s každým… bojoval jsem s chlapama, kteří měli být šampioni. A taky jsem bojoval s chlapama, kteří měli být raději reportéři pro MMA Junkie," pokračoval s úsměvem v grilování novinářů na tiskovce Lewis. "Ale já jsem bojoval s každým, takže na tom nezáleží."

"Je mi to jedno (s kým bojuju), já nejsem tím nejlepším bojovníkem," dodal trochu překvapivě. "Nejdu do klece s tím, že bych si o sobě myslel, že jsem ten nejlepší bojovník. Takže je mi to jedno."

Nejlepším bojovníkem zrovna teď možná Lewis skutečně není, ale ale pro Pavloviche se bude určitě jednat o největší sousto v jeho dosavadní kariéře. Lewis je veterán, který bojoval téměř se všemi velkými jmény těžké divize a většinu jich dokázal porazit. Na titul však 37letý bojovník nikdy nedosáhl. V roce 2018 jej totiž v titulovém zápase porazil Daniel Cormier a minulý rok, když měl Lewis na dosah prozatímní titul šampiona, jej chytře rozebral Ciryl Gane a ukončil ho ve třetím kole.

Jak Pavlovich, tak Lewis se nijak zvlášť nevyžívají ve wrestlingu nebo grapplingu a snaží se vyřešit své soupeře v postoji, především za pomoci tvrdých pěstí. Derrick ale prozradil, že možná ukáže něco ze svého wrestlingu a jiu-jitsu, ve kterém má modrý pás, na který je náležitě pyšný:

„Jo, v minulém zápase jsem ukázal malé ochutnávky mých takedownů a mohl bych ukázat trochu z toho mého modrého pásu v BJJ v prvním kole. Nevím, uvidíme. Ale já preferuji vyhrát jakýmkoliv způsobem."

Pavlovich se tak bude muset mít na pozoru. Lewisův grappling nebo wrestling sice není ten nejlepší v divizi, ale jen málokdo vyniká v pěstních soubojích tak jako právě obrovitý Američan. Fanoušky i soupeře dokáže „ukolíbat“ svým flegmatickým výrazem, jakoby ani v kleci nechtěl být, když najednou vyšle přesně mířenou ránu na bradu a rázem je po zápase.

Své by o tom mohl vyprávět například Curtis Blaydes, který v prvním kole dokázal Lewise v postoji přestřílet, ale ve druhém kole stačil „Černé Bestii“ jen jeden dobře mířený a načasovaný zvedák, kterým Lewis poslal Blaydese spát. Není tak náhoda, že Derrick drží rekord za nejvíce KO v těžké divizi i v celém UFC, kde se mu podařilo uspat 13 soupeřů (včetně českého bojovníka Viktora Pešty).

Pokud by se Pavlovichovi podařilo vyhrát, rázem by se dostal do elitní pětky, podobně jako se to v únoru podařilo Taji Tuivasovi. Jestli se tak nakonec stane se dozvíme v neděli ráno po 4. hodině, kdy startuje hlavní karta turnaje UFC 277.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články