Dvojité kladivo ukončilo šňůru porážek pro McGregorův tým. Jeho svěřenec otočil zápas ve velkém stylu

Dvojité kladivo ukončilo šňůru porážek pro McGregorův tým. Jeho svěřenec otočil zápas ve velkém stylu zdroj: Getty Images

Conorův tým málem prohrál všechny zápasy v reality show TUF. Na poslední chvíli tuto potupu odvrátil Rico Disciullo, a to stylem, který by mu nemusel závidět ani neuvěřitelný Hulk.

Koučování v reality show The Ultimate Fighter nejde Conoru McGregorovi (mírně řečeno) úplně podle plánu. Se svými svěřenci mladých talentů totiž ještě do včerejška prohrával s týmem veteránů pod vedením Michaela Chandlera už 0:7. Takový debakl dějiny této reality show nepamatují a Conor i jeho svěřenci už začínali být zoufalí.

Po osmé už to ale přece jen vyšlo, a i když to tak ze začátku vůbec nevypadalo, nakonec se mohl McGregor i jeho tým radovat alespoň ze symbolického vítězství a snížit porážku na 1:7.

Do boje McGregor vyslal nejstaršího z týmu, 36letého Rica DiSciullo, který se postavil nejvýše postavenému bojovníkovi bantamové divize z Chandlerova týmu, 31letému Hunterovi Azuremu, který si už odbojoval 4 zápasy v UFC (2 výhry a 2 porážky). Bylo tak jasné, že DiSciullo rozhodně není favoritem a první kolo tyto předpoklady potvrdilo.

Po krátkém oťukávání vzal UFC veterán McGregorova bojovníka na zem, a tam jej doslova demoloval. DiSciullo byl sice z tvrdého těsta, ale Azure mu dával ještě tvrdšími údery důrazně najevo, že si přišel pro vítězství. Celé kolo tak dominoval a po prvním kole bylo McGregorovi i samotnému DiSciullimu jasné, že potřebuje zázrak, aby zápas obrátil na svou stranu.

A světe div se, zázrak skutečně přišel. Do druhého kola nastoupili oba už dost unavení, ale Azuremu se nepodařilo vzít soupeře na zem a zápas tak pokračoval přestřelkami v postoji.

V nestřeženém okamžiku dokázal DiSciullo propašovat zadní hák přímo za ucho Azureho a ten se svalil na zem. Když to McGregorův bojovník viděl, natáhl obě ruce nad hlavu, vyskočil a celou silou dorazil ležícího protivníka nevídaným „double hammerfistem“. To stačilo k tomu, aby rozhodčí zápas zastavil a DiSciullo mohl slavit cennou a překvapivou výhru.

Slavil ale také Conor McGregor, kterého výhra jeho svěřence těšila snad i více než samotného vítěze. Poté, co poblahopřál Ricovi, začal se hádat s některými členy Chandlerova týmu a situace byla dost napjatá. Nakonec ale k ničemu nedošlo a McGregorův tým oslavil vítězství panákem jeho whiskey.

„No dop*dele, to byl dobrý zápas,“ okomentoval duel šéf UFC Dana White.

„Psychologická bitva je v tomto sportu hodně důležitým aspektem a myslím, že Hunter zaváhal možná trochu víc, než měl,“  reagoval na první porážku v reality show trenér Michael Chandler. „Bylo to trochu surrealistické, jste zvyklí vidět kluky v červených dresech (Chandlerův tým) dominovat a najednou vás to vezme zpět k tomu lidskému aspektu, do reality, co tento sport opravdu je. Máte 4 uncové rukavice a cokoliv se může stát.“

„Viděl jsem hodně dovedností v Ricovi, hodně vůle, hodně agrese a věděl jsem, že si povede v zápase dobře. Byla to krásná rána, která ho uzemnila, bylo to pro nás skvělé vítězství a jsem za to moc šťastný,“ řekl na vítězství svého svěřence Conor.

Rico DiSciullo si tak tvrdým zadním hákem zajistil jako jediný z McGregorova týmu postup do semifinále a svým vítězstvím na poslední chvíli odvrátil totální potupu pro McGregora jako trenéra.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články