"Gaethje by měl titul největšího tvrďáka obhajovat proti mně." Masvidal nevylučuje návrat do boje

"Gaethje by měl titul největšího tvrďáka obhajovat proti mně." Masvidal nevylučuje návrat do boje Dustin Poirier a Justin Gaethje se utkali o pás BMF, který jim předal jeho předchozí majitel Jorge Masvidal | zdroj: Profimedia

Konec kariéry v MMA nebývá vždy definitivní. Bojovníci to sice v jednu chvíli zabalí, záhy ale zjistí, že jim zápasení chybí. Tak to vypadá i u populárního Jorgeho Masvidala.

Masvidal jako by měl bojování v krvi, ještě než v roce 2003 zahájil profesionální MMA kariéru, upozornil na sebe v organizovaných pouličních soubojích bez rukavic, které se tou dobou na internetu těšily obrovské popularitě. Na pomyslný vrchol se ale "Gamebred" dostal až mnohem později, psal se rok 2019, když se po dlouhé pauze a dvou porážkách vrátil do oktagonu a knockoutoval favorizovaného Darrena Tilla. Následovalo nejrychlejší KO v dějinách UFC, kdy naskočeným kolenem hned v úvodu zápasu vypnul do té doby neporaženého Bena Askrena. A vzestup mezi největší fighterské hvězdy dokončila výhra nad Natem Diazem a zisk pásu BMF pro "největšího tvrďáka".

Cílem byl pak samozřejmě pravý pás, na šampiona Usmana však Masvidal nevyzrál ani v jednom ze dvou pokusů. Následovala prohra s nenáviděným bývalým kamarádem Colbym Covingtonem a naději na další titulovou šanci zhasl letos v dubnu Gilbert Burns. Po prohře s Brazilcem "Gamebred" oznámil odchod do sportovního důchodu.

Rozhodnutí to ale nebylo definitivní, jak prozradil v rozhovoru pro ESPN. Tam totiž dostal otázku na svého následníka na postu pomyslné "největšího tvrďáka UFC" Justina Gaethjeho, který získal BMF pás po vítězství na Masvidalovým týmovým parťákem Dustinem Poirierem.

"Nemohl jsem tomu uvěřit, myslel jsem si, že to máme v kapse," řekl a připomněl, že Dustin měl v prvním kole Gaethjeho na lopatě, ale raději se nehnal po ukončení, aby si na něco nenaběhl. V druhém kole však přišel kop od Justina a byl konec. "Klobouk dolů před ním a jeho týmem. Myslím, že pokud budou bojovat znovu, tak to půjde na druhou stranu. A kdyby pak měli další odvetu, tak kdo ví. DP je lepší bojovník, jen měl ten večer smůlu."

Co bude s pásem pro "největšího drsňáka" teď, je ve hvězdách. Masvidal má ale jasno – "Měl by ho obhajovat proti mně, to by se mělo stát. Kdybych se teda vrátil, je tam velké kdyby. Nikdy jsem ale nevyloučil, že se vrátím, protože bojování miluju. Je to můj koníček, je to můj nejoblíbenější sport, způsob života. Takže nikdy nemůžu říct, že už zápasit nebudu."

V nejbližší době však na zápas Gaethje vs. Masvidal určitě nedojde. Jorge totiž přiznal, že vystoupil z testovacího programu na doping. V případě návratu tam tedy bude muset figurovat nejméně šest měsíců. To se mu však momentálně nehodí, protože se chce soustředit na budování svých bojových organizací, s nimiž má velké plány.

Už příští týden se na Floridě odehraje další turnaj Gamebred Bareknuckle MMA, kde se zápasí bez rukavic. Do hlavního zápasu se Masvidalovi podařilo získat dva bývalé šampiony těžké váhy – Juniora dos Santose a Fabricia Werduma. Naverboval už prý ale také několik velmi zajímavých talentů, jejichž jména v brzké době odhalí.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články