Gravely si tvrdým KO ve druhém kole vybojoval bonus za výkon večera

Gravely si tvrdým KO ve druhém kole vybojoval bonus za výkon večera Tony Gravely | zdroj: Getty Images

Tony Gravely nedal Anthonymu Birchakovi žádnou šanci a dokráčel si pro bonus padesát tisíc dolarů.

Na uplynulém turnaji UFC Vegas 24 moc zápasů před limitem neskončilo. Konkrétně pouze dva. První duel večera, který se odehrál v bantamové váze mezi Tonym Gravelym a Anthonym Birchakem přitom fanoušky hodně navnadil.

Gravely měl před včerejší nocí v UFC odbojované pouhé dva fighty, ale i tak patří v organizaci k těm zkušenějším bojovníkům. Tento Američan sice začínal jako zápasník, ale postupně se vyprofiloval ve skvělého MMA postojáře s tvrdými údery, který v USA pod různými společnostmi odbojoval už 26 zápasů.

Ani Birchak nepatří v MMA k zelenáčům. Tento univerzál byl dlouhou dobu slušným světoběžníkem a během své kariéry se kromě amerického Bellatoru objevil také v kanadské MFC nebo v českým fanouškům dobře známém japonském Rizinu. V UFC měl před tímto víkendem odbojovaný jediný zápas, ve kterém prohrál po submisi v prvním kole.

Oba borci vstoupili do utkání velice aktivně a ze začátku soutěžili o to, kdo vyšle tvrdší kop. V tom byl jednoznačně lepší Birchak, který vyslal několik tvrdých calf kicků. I proto se Gravely pokusil zápas převést na zem, což se mu povedlo, ale jeho oponent se po chvíli dokázal poměrně bez problému vrátit zpátky na nohy.

Gravely mu to ale nechtěl darovat zadarmo a pravou zadní mířenou na hlavu ho doslova posadil na zadek a okamžitě ho zalehl. Birchak však ukázal, že s ním tento úder zase tolik neotřásl, probudil v sobě grapplera a začal svého oponenta ohrožovat nebezpečnou gilotinou, ze které se však Gravely dokázal vykroutit.

Ba co víc, Gravely vlezl soupeři na záda a začal ho freneticky mlátit do hlavy a chvílemi to vypadalo, že rozhodčí zápas ukončí. Birchak však ukázal neskutečně tuhý kořínek a dokázal přežít i tyto velice horké chvíle. Ba co víc vrátil se zpátky na nohy a do konce kola dokázal vydýchat ještě jeden takedown a další mlácení do hlavy.

Do druhého kola už šel Gravely na jistotu a Birchaka natlačil k pletivu, kde ho začal tavit dalším pokusem o strh, který se mu nakonec opět povedl. Po minutě a několika sekundách se sice Birchakovi podařilo po šíleném snažení dostat zpátky do postoje, což pro něj ale paradoxně znamenalo konec. Gravely si totiž vyhlédl správný moment a levým hákem přímo na bradu ho definitivně poslal k zemi.

Tvrdý a krásný knokaut za který Gravely zcela zaslouženě získal bonus padesát tisíc dolarů za nejlepší výkon večera.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články