"Hej Dano, můžu s Procházkou bojovat o titul?" ptá se legenda v důchodu šéfa UFC

"Hej Dano, můžu s Procházkou bojovat o titul?" ptá se legenda v důchodu šéfa UFC Jiří Procházka s titulem UFC na brněnském náměstí | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka se během pouhých 3 zápasů v UFC stal jednou z největších hvězd MMA a na zápas s ním už se doslova stojí fronta. Teď do ní přibyl i Daniel Cormier.

Svého času patřil mezi nejlepší bojovníky a stal se jedním z mála dvojitých šampionů UFC, když současně držel pás polotěžké a těžké váhy. V roce 2020 ale Daniel Cormier po prohře se Stipem Miocicem ukončil kariéru, ze scény ale nezmizel, často sedí u mikrofonu za komentátorským stolkem a k aktuálnímu dění se vyjadřuje také v rámci vlastního pořadu na televizní stanici ESPN. Nedávno v něm například prohlásil, že Jiří Procházka je podle něj tím, kdo může polotěžké divizi kralovat pěkně dlouho.

Ačkoliv Cormiera občas někdo vyzval k zápasu, on se tomu jen smál, návrat neplánoval. Teď však připustil, že existuje šance, že by se za určitých podmínek vrátit mohl.

"Říkal jsem to, když jsem končil, že budu bojovat jedině o šampionské pásy. Ale titulový zápas v těžké váze si nezasloužím. Stipe Miocic už není šampion, naposledy mě dvakrát porazil, takže si tam šanci nezasloužím. Pokud bych ještě někdy zápasil, což nechci, tak bych musel jít zpátky do 93 kg," odpověděl DC na dotaz jednoho z fanoušků v rámci Q&A pořádaného firmou Monster Energy.

"Dovolte mi říct proč. Protože jsem tam neprohrál. Vzpomeňte si, titulu jsem se vzdal. Nechtěl jsem se tam dolů vracet, když měl Jones bojovat s Gustafssonem. A protože jsem ten titul uvolnil, tak je v tom teď možná nějaký potenciál," zaspekuloval si Cormier a pak se obrátil přímo na šéfa UFC. "Hej Dano, myslíš, že bych mohl s Jiřím Procházkou bojovat o titul?"

DC by pro Jirku určitě představoval velkou výzvu, neboť se jedná o velmi dobrého wrestlera, kterého dokázali v UFC porazit jen Jon Jones a Stipe Miocic. Na druhou stranu ale Američan nezní, že by o zápas nějak výrazně stál a spíš by musel zájem vzejít ze strany organizace či fanoušků. To se moc očekávat nedá, jelikož na vrcholu polotíhy se to hemží dobrými bojovníky a Procházka ještě není ani zdaleka v situaci jako třeba Adesanya či Usman, jimž adekvátní vyzyvatelé došli nebo pomalu docházejí. 

"Jestli se to někdy stane, tak by se to mělo raději odehrát brzo. V březnu mi bude 44. Ale Randy Couture vyhrál titul v těžké váze ve 45, takže to není nemožné," přiživuje naději na zajímavý souboj sám DC. Uvidíme ale, jak si český šampion povede v dalších zápasech, a zda myšlenka na souboj s Cormierem u fanoušků nějak silněji zarezonuje.

Zdroje:  Monster energy Q&A

Nejnovější články