Holly Holm byla nucena kvůli nepříjemnému onemocnění odložit velice důležitý zápas

Holly Holm byla nucena kvůli nepříjemnému onemocnění odložit velice důležitý zápas zdroj: Profimedia

Americká bojovnice Holly Holm musela kvůli lékařskému zákroku posunout zápas s Juliannou Peñou.

Bývalá šampionka bantamové váhy Holly Holm se v loňském roce opět začala vracet do vítězné formy, když na body porazila nejdříve v lednu Raquel Pennington a poté v říjnu Irene Aldanu čímž se dostala na druhé místo žebříčku. Další výhra by ji tak téměř jistě vrátila mezi kandidátky na titulový zápas. Na to si ale bude muset ještě nějaký čas počkat.

Holm měla sice na 8. května domluvený zápas proti divizní šestce, kterou je Julianna Peña, ale minulý týden ji postihli velice nepříjemné zdravotní problémy s ledvinami, jenž ji nakonec donutily nadcházející duel odložit. Detaily nepříjemné nemoci popsala americká bojovnice na svém instagramovém účtu.

„Minulou středu jsem měla velké bolesti břicha, takže jsem musela být hospitalizovaná,“ prozradila Holm. „Je to něco, co se opakuje delší dobu, ale až minulý týden mě to donutilo vyhledat lékařskou pomoc. A hle, mám hydronefrózu, což znamená, že moje ledvina neodvádí tekutiny do močového měchýře."

„Hned tu noc mi provedli malý zákrok, aby mi do ledvin mohli dočasně zavést stent, ale bude se to muset vyřešit trvale. Teď na to čekáme. Dobrou zprávou je, že by pak mělo být zotavení velmi, velmi rychlé. Říkají čtyři až šest týdnů, takže to opravdu nebude na dlouho.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Holly Holm (@hollyholm)

Holm nyní doufá, že bude schopná okolo půlky dubna znovu trénovat, takže by se zápas mohl odsunout zhruba na začátek léta. O zrušení nechtěla vůbec slyšet, protože šéf UFC Dana White nedávno pronesl, že pokud by Holly nebyla schopná nastoupit, tak by byla Peña velice pravděpodobně další soupeřku šampionky bantamové váhy, kterou je nyní Amanda Nunes.

V UFC působí Holm od roku 2014. Do organizace nastupovala tato bojovnice, která je díky zaměstnání jejího otce přezdívaná „pastorova dcera,“ se sedmi výhrami a žádnou porážkou a tuto vítěznou sérii začala okamžitě prodlužovat. Jubilejní desáté vítězství vybojovala po drsném KO nad legendární bojovnicí a tehdejší šampionkou Rondou Rousey.

Tím způsobila velký poprask, protože Rousey byla do té doby považována za téměř neporazitelnou a po této porážce se psychicky zhroutila. Holm šampionský pás dlouho neudržela, protože ji hned v dalším duelu porazila Miesha Tate. Od té doby se její forma výrazně zhoršila a nepomohlo ani krátké odskočení do pérové váhy.

Když se Holm vrátila do „bantamu“ tak schytala velmi tvrdé KO od Amandy Nunes, která jí dala pouhé čtyři minuty. V tu chvíli začala být odepisovanou bojovnicí a neoficiální informace naznačovaly, že má od organizace nůž na krku. Holly se ale vzepjala a jak už bylo zmíněno výše - poslední dva zápasy s přehledem vyhrála.

Nyní se touží Nunes pomstít za nepříjemnou porážku. Šance na získání dalšího titulového zápasu má pořád veliké, ale proti Brazilce by to měla opět velice těžké. To už však předbíháme, protože na tyto spekulace je ještě opravdu dost času.

Zdroje:  Instagram Holly Holm

Nejnovější články