Jacku Hermanssonovi se třikrát změnil soupeř. Nakonec se o víkendu utká s "italským hřebcem" Marvinem Vettorim

Jacku Hermanssonovi se třikrát změnil soupeř. Nakonec se o víkendu utká s "italským hřebcem" Marvinem Vettorim zdroj: Profimedia

Jack "Joker" Hermansson měl na podzim smůlu na výběr soupeřů. Nakonec se ale svého zápasu dočká a o víkendu se utká s agresivním Marvinem Vettorim.

Víkend už je prakticky za dveřmi a s ním nás opět čeká také další turnaj UFC, tentokráte s označením Vegas 16. V hlavním zápase nás bude čekat střední váha. Konkrétně Jack Hermansson, který v žebříčku figuruje na čtvrtém místě a třináctka Marvin Vettori.

Hermansson se tak konečně dočká vytouženého druhého letošního duelu, protože komplikací kolem něj bylo celkem dost. Poté, co v červenci bleskově porazil Kelvina Gasteluma (heel hookem po minutě a osmnácti vteřinách), se domluvil na dalším zápas s Darrenem Tillem, který byl ale na začátku listopadu nucený vinou zranění odstoupit.

Proto Hermanssonův tým vyjednal Kevina Hollanda, jenž byl ale ke vší smůle 28. listopadu pozitivně testován na COVID-19. Naštěstí vše nakonec zachránil italský fighter Marvin Vettori, který neřešil šibeniční termín a účast v zápase odkývl.

Pro Hermanssona tím pádem nastala složitější příprava, protože každý z bojovníků má specifický styl, a proto bylo nutné několikrát změnit plán tréninku. I přesto pro něj není Vettori úplnou neznámou, protože oba společně působili v roce 2016 v italské organizaci Venator.

Díky tomu věří, že má Vettoriho zmapovaného, což prozradil v rozhovoru pro MMA Junkie. A ačkoliv se v posledních zápasech Hermansson prezentoval jako skvělý zemař, připustil, že nemá problém následující duel odbojovat i v postoji.

Hermansson Cannonier zdroj: Profimedia

„Vettori je bojovník, který neustále tlačí,“ řekl Hermansson. „Chce s vámi být v těsném spojení a když cítí, že je v dobrém postavení, tak chce vypálit tvrdé údery. Nemyslím si, že by měl co nabídnout v oblasti graplingu, ale já se považuji i za dobrého postojáře. Celkově sám sebe vidím jako lepšího bojovníka, ale vím, že v této hře musíte být pořád opatrní. Je to velmi silný jedinec, takže bude vždy nebezpečný.“

Pro některé by se mohlo zdát, že Vettori, který je v druhé polovině žebříčku, nemůže být pro Hermanssona dostatečnou motivací, ale zrovna u Vettoriho je tato statistika dost zavádějící. Před dvěma lety prohrál velice těsně s nynějším šampionem Israelem Adesanyou na split decision a předvedl s ním velice vyrovnaný zápas.

O jeho houževnatosti se velice dobře ví a s "Italským hřebcem" nechtěl nikdo dlouhou dobu bojovat. Až letos v červnu na zápas kývl Karl Roberson, kterému Vettori nedal sebemenší šanci a uškrtil jej na konci prvního kola.

Hermansson si ale na Vettoriho věří a rád by se v budoucnu utkal o titul s nynějším šampionem střední váhy Israelem Adesanyou. Ten má ale prozatím jiné plány a je možné, že se na jaře utká o titul v polotěžké divizi s Janem Blachowiczem. Švédský bojovník ale věří, že se poté vrátí obhajovat svůj první pás. A pokud ne, jsou tu pro něj stále další alternativy.

„Vypadá to, že Adesanya bude bojovat s Janem a v takovém případě chci s Adesanyou bojovat také. Už bojoval s Whittakerem, bojoval s Paulem Costou a Cannonier momentálně disponuje prohrou. Takže bych na Izzyho mohl počkat a po Janovi mu připravit další obhajobu titulu ve střední váze. A pokud by UFC chtělo, tak bych mohl bojovat o pozici vyzyvatele s Costou nebo Whittakerem. Tohle by se mělo chystat na příští rok.“

Tak či tak je tohle ještě poměrně daleká budoucnost a pokud Hermansson ve víkendovém zápase nezvítězí, bude si nejspíš těžko vybírat někoho ze špičky žebříčku. Jak tento duel dopadne se dozvíme za necelých 48 hodin a my budeme opět u toho, abychom vám přinesli aktuální reportáž. Turnaj můžete jako tradičně sledovat také na ESPN nebo Nova Sport 2.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články