"Joker" Hermansson věří, že proti talentovanému Shahbazyanovi zahájí novou vítěznou sérii

"Joker" Hermansson věří, že proti talentovanému Shahbazyanovi zahájí novou vítěznou sérii zdroj: Profimedia

Jacka Hermanssona čeká na turnaji UFC Vegas 27 zápas s nebezpečným Edmenem Shahbazyanem.

Švédský bojovník střední váhy UFC Jack „The Joker“ Hermansson nezažil zrovna šťastný konec loňského roku. Na začátku prosince držel čtvrté místo v žebříčku a všemi očekávaná výhra nad náhradníkem Marvinem Vettorim (který byl až třetí variantou po Darenu Tillovi a Kevinu Hollandovi) ho měla posunout mezi potencionální vyzyvatele šampiona, jímž je Israel Adesanya.

Přišlo však jedno z největších překvapení sezóny 2020 a Hermansson po pětikolové bitvě celkem zaslouženě italskému bojovníkovi na body podlehl. Nyní tento 32letý univerzál věří, že ve víkendovém zahajovacím souboji hlavní karty turnaje UFC Vegas 27 porazí talentovaného a nebezpečného Edmena Shahbazyana, díky čemuž udělá první krok k tomu, aby se opět zařadil mezi kandidáty na titulový zápas.

„Pokud předvedu proti Edmenovi velké vítězství, tak bych měl být schopen bojovat s někým z nejlepších chlapů v naší divizi a vrátil bych se zpět do diskuse o titulu,“ řekl Hermansson na předzápasové tiskové konferenci. „Vidím to tak, že do konce roku přidám k tomuto vítězství ještě další výhru nad dobrým soupeřem a následující rok budu bojovat o titul.“

23letý Shahbazyan však bude velice nebezpečný soupeř. Tento Američan s arménskými kořeny, který už ve 13 letech trénoval s legendární MMA bojovnicí Rondou Rousey o svých kvalitách přesvědčil už v soutěži Dana White’s Contender Series, kde Antonia Jonese ukončil za pouhých 40 sekund. V podobném stylu pak pokračoval i v UFC, kde hned tři ze čtyř vítězství zvládl vybojovat v prvním kole.

V tu dobu už se o Shahbazyanovi mluvilo jako o veliké naději a někteří experti se dokonce nechali slyšet, že by se mohl stát nejmladším šampionem. Tomu však udělal přítrž Derek Brunson, který mu v loňském srpnu díky TKO ve třetím kole přichystal po jedenácti vítězstvích první porážku jeho kariéry. Tento Edmenův poslední duel si Hermansson pečlivě rozebral a tuší tak, kudy by mohla vést cesta.

„Jeho zápas s Brunsonem jsem sledoval a Edmen ukázal, že zem není jeho nejsilnější stránkou, což jsem trochu tušil už předtím,“ prozradil Hermansson. „Myslím, že Edmen má nejlepší dovednosti v postoji a boxu a já mám nejlepší dovednosti na zemi a ve wrestlingu. Myslím, že jde o to, kdo si prosadí svoji vůli a bude chytřejším bojovníkem. Potom se totiž zápas odehrává tam, kde bojovník potřebuje. A já věřím, že mám plán, jak toho dosáhnout.“

Čeká nás tak nejspíše ofenzivní souboj u kterého je vysoce pravděpodobné, že skončí před časovým limitem. Oba borci totiž valnou většinu svých vítězství vybojovali ještě před závěrečným gongem. Jak tento duel dopadne se dozvíme už v neděli v 1 hodinu ráno, kdy začíná hlavní karta turnaje UFC Vegas 27, na které nastoupí ke svému zápasu také český bojovník David Dvořák.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články