Jon Jones zase lítá v problémech, měl vyhrožovat zabitím antidopingovému kontrolorovi

Jon Jones zase lítá v problémech, měl vyhrožovat zabitím antidopingovému kontrolorovi Jon Jones | zdroj: Getty Images

Jon Jones má na krku obvinění, že dost nevybíravě jednal s osobou, která ho přišla testovat na doping.

Podle mnohých je Jon Jones tím nejlepším MMA bojovníkem všech dob, kariéru si ale bohužel brzdí problematickým chováním mimo oktagon. Drogy, řízení pod vlivem alkoholu, ujetí od dopravní nehody, domácí násilí a nově také vyhrožování zabitím.

Jones měl v minulosti s antidopingovými testy problém a dokonce kvůli nim přišel o druhé vítězství nad rivalem Danielem Cormierem, jelikož byl v jeho vzorcích nalezen anabolický steroid turinabol. On sám ale trvá na tom, že zakázané látky nikdy vědomě nebral. Zároveň je ale obecně známá historka o tom, jak se před kontrolory z antidopingové agentury USADA v minulosti schovával. A on sám se nijak netajil radostí, když s nimi UFC loni ukončila spolupráci.

Testování ale samozřejmě neskončilo, jen se o něj nyní stará Drug Free Sport International. A teď vyšlo najevo, že ani to se Jonesovi moc nezamlouvá. Je jasné, že bojovníkům nejsou návštěvy kontrolorů, kteří mají za úkol odebrat vzorky, zrovna dvakrát příjemné, naprostá většina z nich to ale bere jako nutné zlo. Jenže, když takový úředník přijde v nevhodnou dobu, může jít doslova o život.

Podle ABQ News, lokálního zpravodajství z Albuquerke, kde Jones žije, se na tamější policii údajně obrátila osoba z antidopingové agentury, která se snažila od šampiona těžké váhy získat vzorky. Podle anonymních zdrojů webu Jon působil silně intoxikovaně a vyhrožoval kontrolorovi zabitím a dokonce mu sebral telefon. Incident se měl odehrát na konci března, poškozený ho ale nahlásil až o několik dní později.

Pokud se obvinění potvrdí, mohlo by to způsobit další průtahy v dění na vrcholu těžké váhy. Tam je totiž šampionem Jones a UFC pro něj naplánovalo souboj s Miocicem, když se ale musel odložit, dalo vedení do hry prozatímní titul, kterého se zmocnil Tom Aspinall. Ten by sice měl o sjednocující bitvu s Jonem zájem, šampion ale trvá na tom, že nejprve bude bojovat s Miocicem.

Zdroje:  Abq Raw

Nejnovější články