Jones pálí do Aspinalla: Je to pokrytec s nafouklým egem, výhra nad ním mi nic nepřinese!

Jones pálí do Aspinalla: Je to pokrytec s nafouklým egem, výhra nad ním mi nic nepřinese! Jon Jones a Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

Šampion těžké váhy Jon Jones trvá na tom, že chce bojovat jedině s Miocicem a o střet s držitelem prozatímního titulu teď nemá žádný zájem, což mu rázně vysvětlil na sociálních sítích.

Jon Jones se sice měl v listopadu utkat se Stipem Miocicem, jenže jak už to tak občas v bojových sportech bývá, kvůli zranění nakonec z plánovaného duelu sešlo a celá situace v těžké váze se rázem proměnila. UFC totiž pohotově uspořádalo souboj Pavloviche s Aspinallem a do hry vložilo prozatímní titul. Není tedy divu, že jeho držitel teď volá po sjednocující bitvě s Jonesem, jenže sám Dana White už potvrdil, že ten se utká s Miocicem, jak bylo původně domluveno.

Aspinall tedy zkouší využít sílu sociálních sítí, aby mobilizoval fanoušky, případně vyhecoval přímo Jonese. Jenže ten zatím o zápas s ním nejeví pražádný zájem.

"Měls jen čtyři soupeře, které poznám, a už jsi králem Anglie, to musí být hezké. O tobě a tvých nechvalně známých výzvách se budou vyprávět legendy," zareagoval s odstupem několika dní na Aspinallovy poslední příspěvky, o nichž jsme psali tady. "Takhle to fakt nefunguje. Já byl šampionem už ve věku 23 let, nemůžeš se tady ve 30 objevit a předstírat, že mě celý život pronásleduješ. Nemám ponětí, co bylo zač 90 procent tvých soupeřů, zatímco já vévodil turnajům UFC po celou svou kariéru." Dodal také, že se ho lidi snaží až příliš rychle nahradit, zdiskreditovat jeho úspěchy.

Z Anglie prakticky okamžitě přilétla odpověď. "Jone, ego se ti utrhlo ze řetězu, kámo. Já nesnižuju tvoje resumé, je neuvěřitelné. Mnohem lepší než moje. Jsi znám jako nejlepší zápasník v historii, a to je přesně ten důvod, proč tě chci porazit. Určitě to chápeš, ne?"

Následně nastínil, jak situace vypadá z jeho pohledu:

"Jon: Musíš bojovat s lidmi, kteří ti pomohou vybudovat odkaz.

Já: Skvělý nápad, jasně.

UFC: Chcete bojovat s Tomem?

Stipe: Ne.

Jon: Ne.

Já: ..."

Jones po pár hodinách za klávesnici usedl znovu, aby v přestřelce pokračoval. "Líbí se mi, jak o mě fighter může dávat rozhovory každý týden, dělat hloupé vtipy na internetu, a když pak odpovím, tak ze sebe dělají oběť.

Tome, když ty povídáš o tom, jak se někomu ego utrhlo ze řetězu, tak je to jedna z nejvíc pokryteckých věcí vůbec. Ty si mě bereš do huby od chvíle, cos vyhrál ten imaginární titul. Ty ani Pavlovich nemáte žádné tituly. Je srandovní, že se cítíš jako šampion. Obzvlášť, když je pravý šampion neporažený a jeho poslední výkon byl bezchybný, doslova nedostal jediný úder.

Můj zápas se Stipem byl domluvený mnohem dřív, než se dal dohromady ten tvůj, nebyls ani náhradník. Jsi to ty, kdo má nafouklé ego a něco si nárokuje. Ten prozatímní titul neznamená vůbec nic, pokud sis toho vážně ještě nevšiml. Všechno, co tvůj zápas v Madison Square Garden udělal, je, že zmátl fanoušky. Dobrá věc je, že UFC a dva její dlouhodobí šampioni jsou na jedné lodi. UFC, Stipe a já máme nedodělanou práci, tak jednoduché to je."

Dále Jones uvedl, že zápas s Miocicem je jediný, který ho teď zajímá, a naznačil, že by po něm možná mohl ukončit kariéru. Následně ale ujasnil, že to není jeho plán. "Říkám to, že se budu vracet po dvou různých operacích a vítězství nad Stipem je můj hlavní cíl a také obrovský úkol. Oba jsme už podepsali lukrativní smlouvy a výhra by pro kariéru jednoho z nás byla naprosto masivní. Nehledě na to, jak dobrý se teď Tom může zdát, vítězství nad ním pro můj odkaz nic neudělá. Taková je pravda. Chápu, že spousta z vás úplně nechápe, co se děje za oponou, ale nedotáhnete to tak daleko jako já a Stipe, když nepochopíte byznysovou stránku téhle věci."

Aspinallovi tak nakonec nezbylo, než se ctí vycouvat. "Já si prostě jen myslím, že tě dokážu porazit, kámo, ale jestli to nechceš, tak tě nahánět nebudu," napsal.

Je jasné, že UFC má dobře spočítané, že jim souboj Jones versus Miocic nejspíš vydělá více peněz. A je tak víceméně jasné, že i Stipe si raději počká na velkou výplatu, než aby riskoval tím, že poměří síly s Aspinallem. Zároveň je ale pochopitelné, že Angličan jen tiše nesedí a snaží se zvyšovat povědomí o celé paradoxní situaci. Kdo ví, možná mu to v budoucnu souboj s legendárním "Bonesem" přinese.

Zdroje:  Twitter - Jon Jones , Tom Aspinall – Twitter

Nejnovější články