Kamarádství jde stranou, ve hře je zápas o titul UFC. Rodriguez chce být šampionem a musí přejít přes Ortegu

Kamarádství jde stranou, ve hře je zápas o titul UFC. Rodriguez chce být šampionem a musí přejít přes Ortegu Alex Caceres vs. Yair Rodriguez | zdroj: Profimedia

V sobotu možná poznáme nového soupeře pro Alexandera Volkanovskiho. Yair Rodriguez potvrdil, že pokud porazí Briana Ortegu, vyzve dominantního šampiona pérové váhy. 

Yair Rodriguez patří dlouhé roky mezi elitu pérové divize a nyní se zdá, že je blízko samotné titulové šanci. Pokud v sobotu porazí Briana Ortegu, stane se s největší pravděpodobností dalším vyzyvatelem dominantního šampiona Alexandera Volkanovskiho. Populární Mecičan v oktagonu doslova čaruje a plný sebevědomí nastoupí do hlavního zápasu turnaje UFC ON ABC 3.

Devětadvacetiletý bojovník s přezdívkou „El Pantera“ baví svým neortodoxním a divácky velmi atraktivním bojovým stylem, v němž dominuje tvrdý striking a rychlé kopy. Na svém kontě má výhry nad B.J. Pennem, Danem Hookerem či Andre Filim.

Největším highlightem jeho kariéry je ovšem neskutečný knockout, který předvedl v souboji s Chan Sung Jungem (Korean Zombie) v říjnu roku 2018. Pouhou vteřinu před koncem pětikolového zápasu, který do té doby Yair prohrával, trefil soupeře nevídaným spodním loktem z otočky. Něco takového diváci nikdy neviděli a pravděpodobně ještě dlouho neuvidí.  

Sám Yair v rozhovoru během podcastu MMA Hour prozradil, že má od UFC v případě vítězství přislíbený zápas o titul: „Ano, UFC mi potvrdilo titulovou šanci, po které jsem dlouho toužil. V sobotu vyhraju, poté dám šampionovi nějaký čas na zotavení a půjdeme do toho. Ale musím jít krok po kroku. Nejdříve porazím Ortegu a pak vyzvu šampiona.“

Skalp legendy B.J. Penna rovněž najdeme ve sbírce Yaira Rodrigueze Skalp legendy B.J. Penna rovněž najdeme ve sbírce Yaira Rodrigueze | zdroj: Profimedia

Pokud by však Rodriguez přešel přes nebezpečného Ortegu, čekal by ho v titulovém zápase Alexander Volkanovski, který v UFC ještě neprohrál a v pérové váze nemá konkurenci. Dokonce i tak skvělého bojovníka jakým je Max Holloway přejel nedávno rozdílem třídy a Rodriguez, který právě s Hollowayem na podzim prohrál, nešetřil na výkon šampiona chválou.

„No ty krávo! Víc k tomu říct nelze. Vypadal naprosto úžasně. Otevřelo mi to oči, musím se opravdu pořádně připravit, chci-li být šampionem. Abych ho porazil, musím tvrdě makat, protože Alexander je tvrdý, opravdu tvrdý. Proti Maxovi byl rychlý, explozivní, bojoval chytře. Ukázal, proč je nejlepší,“ pochválil Yair australského šampiona.

Ačkoliv Rodriguez sám patří několik let mezi elitu pérové divize, k titulovému zápasu mu vždy chyběl pomyslný poslední krůček. To se může změnit po duelu s Ortegou, avšak sám moc dobře ví, že Volkanovski je na jiném levelu a navíc je v každém zápase lepší a lepší.

„Vypadal ještě lépe než v minulých zápasech. Všichni jsme byli překvapeni. Moje rodina i přátelé se ptali, co si o něm myslím. Myslím si, že je skvělý a budu muset vynaložit veškeré úsilí, pokud ho chci porazit,“ pronesl pokorně.

Yairův nadcházející soupeř Brian Ortega patří mezi Yairovi přátele, takže souboji s ním se dlouho vyhýbal, avšak momentální situace v pérové váze vše mění. Titulový zápas je tak velká příležitost, že do klece nastoupí i proti svému kamarádovi.

„Nechtěli jsme spolu bojovat dokud jsme nemuseli. Oba máme šanci jít znovu o titul, a proto se musíme utkat. Není to soupeř, kterého jsem chtěl, ale je to příležitost, kterou nemohu propásnout. Stojíme proti sobě a je před námi velká příležitost. Bude to důležitý a zároveň atraktivní duel.“

Na hlavní kartě se představí i atraktivní Michelle Waterson, Li Jingliang, Shane Burgos či bývalá šampionka Miesha Tate. Hlavní karta turnaje začíná v příjemných 20:00 našeho času.

Zde si můžete připomenout epickou bitu s Korejskou Zombie, která skončila již zmíněným KO roku.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články