Kdo se tu bojí? Magny nechápe, že mu UFC nedomluví souboj s Chimaevem

Kdo se tu bojí? Magny nechápe, že mu UFC nedomluví souboj s Chimaevem zdroj: Profimedia

Pokud nepatříte mezi největší hvězdy, domluvit si v UFC zápas může být pěkně náročné. Své o tom ví Neil Magny, který se už dlouho hlásí o souboj s nebezpečným Chimaevem.

Čečenský "Vlk" Khamzat Chimaev je po posledním dominantním vítězství při chuti a na sociálních sítích vyzývá k zápasu takřka kohokoliv. Skoro se ale zdá, že s ním nikdo nechce bojovat. Naposledy ho dost nevybíravě odmítl Nate Diaz a vzkázal mu, ať si domlouvá zápasy s jinými nováčky.

Přesto by o střet s Chimaevem minimálně jeden z ostřílených bojovníků zájem měl. Je jím Neil Magny, který v UFC válčí už od roku 2013 a stihl už mezi elitou úctyhodných 25 zápasů. Ačkoliv nepatří mezi nejvýraznější tváře, okupuje aktuálně 7. příčku welterové divize a po souboji s čečenským fenoménem volá už od minulého roku. Po tom, co "Vlk" předvedl proti Jingliangovi, Američanův zájem ještě vzrostl a znovu se přihlásil.

"Celý loňský rok to bylo, že s Chimaevem nikdo nechce bojovat. A tak Dana White řekl - Víte co? Ocením toho, kdo si to zaslouží, Neil Magny je jediný chlap, který je ochoten s Khamzatem zápasit," připomněl americký bojovník. "Tak jsem si myslel, že je to super, protože to uznal a že ten zápas bude."

Neil Magny zdroj: Profimedia

Mýlil se. Ani o rok později totiž situace nijak nepokročila. Magny přiznává, že je frustrovaný a neví, co víc by měl udělat. Zápas by přitom dával smysl. Čečenec je aktuálně na jedenáctém místě a výhra nad sedmičkou by ho značně posunula a urychlila mu postup vzhůru. Obzvlášť v situaci, kdy s ním většina výše postavených bojovníků odmítá bojovat. Pro Američana by zápas naopak přinesl možnost ukrást si pro sebe trošku slávy, pokud by Chimaeva dokázal zastavit.

Magny se ale nesnaží tvrdit, že by se ho "Vlk" bál, ukazuje spíš na to, že o zápasech rozhodují manažeři, kteří přemýšlí byznysově. "Podle mě je to tím, že lidi v pozadí, trenéři či manažeři, se snaží vybrat pro své chlapy ideálního soupeře. A možná jsem pro ně moc riskantní, nepřináším velkou výplatu, nejsem Conor McGregor, souboj se mnou vám nezmění život. A někteří tihle chlapi mají vítěznou sérii, nebo jsou neporažení, nebo druzí, třetí v žebříčku. A v očích jejich managementu to není chytrý tah, aby bojovali se mnou."

"Když jste manažer Chimaeva, tak víte, že máte v rukou zlatý důl a musíte k němu přistupovat obezřetně. Pokud ho můžete nechat rok čekat, a pak bude bojovat o titul, aniž by zápasil s někým z top 10, tak to možná uděláte. A on má za sebou dost velký hype na to, aby něco takového mohli udělat. Já teda doufám, že se to nestane, protože by to byla facka do obličeje všem ostatním, ale už jsem šílené věci viděl předtím."

Naposledy Magny zápasil v květnu, kdy na body porazil Geoffa Neala. A přestože je zdravý a připravený, uvízl v mrtvém bodě. "Sean Shelby (matchmaker UFC) musí už být unavený, jak ho pořád naháním a žádám o zápas a o datum," přiznal s povzdechem a připomněl. Netuší ani, co víc by měl udělat, aby si vykřičel souboj s Chimaevem, který rovněž soupeře zatím nenašel. Bojí se ale toho, že se bude opakovat situace s Belalem Muhammadem a Gilbertem Burnsem, se kterými si sice taky zápasy domluvil, ale nakonec k nim nedošlo.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články