„Když to chytnu, tak to zlomím,“ okomentovala brutální zlomeninu soupeřčiny ruky nemilosrdná litevská bojovnice

„Když to chytnu, tak to zlomím,“ okomentovala brutální zlomeninu soupeřčiny ruky nemilosrdná litevská bojovnice Litevská bojovnice Julija Stoliarenko nekompromisně zlomila ruku své australské soupeřce. | zdroj: Getty Images

Litevská bojovnice Julija Stoliarenko ukončila australskou soupeřku za necelou minutu na nemilosrdný armbar, kterým ji zlomila ruku. Líto jí to však příliš nebylo.

„Tap or snap“ (v překladu „odplácej, nebo to bude zlomené“), zní heslo, kterým se řídí většina bojovníků MMA nebo jiu-jitsu. Někdy ale ani odplácání nedokáže zabránit ošklivé zlomenině.

To se o víkendu přihodilo australské bojovnici bantamové váhy UFC Jessice-Rose Clark, která se střetla s litevskou soupeřkou Julijí Stoliarenko a ze zápasu si odnesla hrozivě vypadající frakturu lokte.

Ze začátku měla australská postojářka navrch a Stoliarenko zaskočila několika dobrými údery. Jenže litevská bojovnice, která je majitelkou černého pásu v brazilském jiu-jitsu, se rozhodla vzít zápas na zem, kde je zase její teritorium. Hezkým double leg takedownem sejmula Clark na podlahu a o pár sekund později už jí nasadila těsnou páku zvanou armbar.

Clark se z něj snažila dostat, ale Stoliarenko jí nedala sebemenší šanci a ruku začala lámat. V tu chvíli Australanka začala plácat, ale dříve, než rozhodčí stihl zápas zastavit, zlomila jí Litevka ruku v lokti. Clark se bolestivě chytila za ruku a bylo jasné, že si nějaký čas nezaboxuje.

Na svém Instagramu pak Jessica ve videu uvedla, že ošklivé zranění bude nejspíše vyžadovat operaci:

„Tak to bylo na houby,“ okomentovala svoji porážku sympatická Australanka. „Právě jsem se vrátila z nemocnice. Pravděpodobně budu muset na operaci s loktem. (Stoliarenko) udělala hodně dobrou práci, když pokračovala v armbaru i potom, co jsem plácala. Ale to je v pohodě, je to tak, jak to je. Cítila jsem se skvěle, i když jsem pak brečela celou dobu, co jsem byla v nemocnici. Ale teď se cítím v pohodě. Samozřejmě mi to zlomilo srdce, ale tento kemp jsem udělala všechno správně. Půjdu na operaci, uzdravím se, vrátím se a budu lepší. To je všechno, co můžu udělat,“ řekla se slzami v očích.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jessy Jess (@missjessyjess)

Julija Stoliarenko však pro zranění své soupeřky moc pochopení neměla a řekla, že si za zranění může v podstatě sama a měla zaplácat dříve:

„Měla jsem pár zápasů v MMA i v jiu-jitsu, kdy jsem submisi udělala moc lehce a pak jsem ji ztratila. Takže jsem se to naučila lámat, dokud to rozhodčí nezastaví. A to je to, co teď dělám pokaždé, když se dostanu do submise. Když chytnu submisi, tak to zlomím. Dokud to rozhodčí nezastaví. Samozřejmě nechci zranit své soupeřky, ale je to na nich, aby zaplácaly. A pokud nebudou plácat, tak já budu dělat svoji práci,“ řekla chladně litevská grapplerka, která ukončením za 42 vteřin dosáhla na druhé nejrychlejší ukončení submisí v ženské bantamové divizi UFC.

Stoliarenko tak ukázala, že jiu-jitsu, v překladu „jemné umění“, není vždy tak úplně jemné. Motivací litevské bojovnice pro dokončení armbaru za každou cenu byl pravděpodobně také potenciální vyhazov z UFC, kde své dosavadní 3 zápasy prohrála. Případná čtvrtá prohra by pro ni pravděpodobně znamenala konec v organizaci, což nechtěla dopustit.

Pro Jessicu-Rose Clark je to druhá porážka v řadě, kterou utrpěla na armbar, ale svým fanouškům 34letá bojovnice slíbila, že se vrátí zpátky. „Přála bych si, abych vyhrála, ale ještě jsem neskončila. Vrátím se zpátky a zkusím to znova a udělám to lépe.“

Sázkařům, kteří na ni vsadili peníze a kvůli prohře o ně přišli poslala krátký vzkaz: „Pro ty, kteří mi píšou, že jsem jim prohrála peníze… Já jsem prohrála polovinu výplaty, takže se jděte bodnout.“

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články