Když výhra nestačí - Dhiego Lima se odovolává proti rozhodnutí rozhodčích

Když výhra nestačí - Dhiego Lima se odovolává proti rozhodnutí rozhodčích zdroj: Profimedia

Nelíbí se mu, že jeden z rozhodčích hlasoval pro poraženého.

lima Dhiego Lima | zdroj: Profimedia

Poměrně vtipnou stížnost na výsledek zápasu chystá manažer Alex Davis se svým svěřencem Dhiego Limou. Ten o víkendu porazil Lukea Jumeau, ale i přes dominantní vítězství, se jeden z rozhodčích přitočil na stranu poraženého, takže Lima zvítězil "pouze" 2-1, tedy tzv. "těsným vítězstvím".

A zde nastává bizarní okamžik, protože Davis je sice spokojený, že výhra je na jejich straně, ale poměr stran už mu tolik nevoní, což napsal také na svém twitterovém účtu. "Budeme se odvolávat. Chceme vědět, zda není možné, aby byl výsledek změněn z těsné výhry na jednoznačnou. Je to otázka principu."

"Rozhodčí, který hlasoval pro vítězství Jumeaua, a chtěl mu dát vítězství, by už dál neměl v tomto oboru pracovat. Kdo jsou tihle lidé? Jak se vůbec dostávají na takové pozice? Ovlivňují životy tvrdě pracujících bojovníku a co hůř, jejich kariéry. A děje se to pořád!"

Žádost o nový výsledek byla podána skrz australskou komisi, která měla UFC turnaj pod dozorem. Pravděpodobnost, že by opravdu došlo ke změně je však nulová. Tuší to i Davis, ale doufá, že v případě neúspěchu aspoň poukáže na časté přehlížení špatného rozhodnutí rozhodčích, které poškozují vítěze. V budoucnu by takové další rozhodnutí mohlo opravdu ovlivnit i výsledek celého zápasu.

Zdroje:  Twitter Alex Davis , tisková zpráva

Nejnovější články