KO ode mě s ním otřáslo, naznačuje šampion před odvetou s nigerijskou "Noční můrou"

KO ode mě s ním otřáslo, naznačuje šampion před odvetou s nigerijskou "Noční můrou" Leon Edwards brutálním kopem knockoutoval šampiona Kamaru Usmana v poslední minutě zápasu. | zdroj: Getty Images

Šampion welterové váhy (77 kg) před první obhajobou předpovídá, že se Kamaru Usman z hrozivého knockoutu ještě pořádně nevzpamatoval.

Říká se, že na každého chlapa je chlap. "Nigerijská noční můra" Kamaru Usman (20-2) tomuto rčení sice vzdoroval pořádně dlouho, i na krále welteru ale došlo, když se minulý rok v srpnu podruhé utkal s Leonem Edwardsem (20-3). Usman během posledního kola tušil, že bodoví sudí rozhodnou v jeho prospěch, pokud vydrží do závěrečného hvizdu. Nakonec mu ale pořádně zahvízdalo v hlavě, když Edwards v poslední minutě vyčaroval učebnicový highkick.

Bylo naprosto jasné, že se rivalové potkají ještě jednou. Stane se tak již tuto sobotu na turnaji UFC 286, který se uskuteční v londýnské O2 areně. V očích bookmakerů a sázkařů je Usman i tentokrát obrovským favoritem, Edwards ale upozorňuje, že v ruce nyní drží mnohem lepší karty než posledně.

Během rozhovoru pro magazín BT Sport připomněl, že „Nigerijská noční můra“ díky němu vůbec poprvé zjistila, jak chutná knockout. Předtím prohrál pouze jednou, a to hned ve druhém zápasu své bohaté kariéry, kdy doplatil na škrcení. Edwards naznačil, že KO mohlo pořádně zacloumat s jeho psychikou. “Knockout každého ovlivní jinak. Kolik mu je, 35, 36 let? Padnout na knockout a pak jít do boje s tím stejným chlápkem, který ho sundal… Uvidíme, v jakém stylu se vrátí a jak bude reagovat.”

“Rocky” navíc ani neočekává, že by Usman na svém projevu v kleci něco zásadního změnil. “Je to jeho styl boje. Nedovedu si představit, že se z něj během pěti, šesti měsíců stane úplně jiný zápasník. To se podle mě prostě nestane.”

Jak už bylo řečeno, odveta se uskuteční v Anglii, což je pro Edwardse další obrovská výhoda. Usman naopak bude muset zabojovat na nepřátelské půdě. “Tohle je show v mém domovském městě. Ve Velké Británii jsem nikdy neprohrál. Publikum využívám jako zdroj energie. Prostě si nedovedu představit, že tam přijde a porazí mě.”

 

Přes to všechno bude v sobotu nastupovat jako výrazný outsider. Edwardsovi nicméně tato role vyhovuje. “Jsem rád, když o mně říkají, že to nedokážu. Jak jsem řekl, mám před sebou ještě dlouhou cestu, mám co dokazovat – sobě, celému světu. Vyhrál jsem bitvu, ale stále je přede mnou hodně práce.”

Dalším velkým tahákem sobotního turnaje je Justin Gaethje, na kterého si došlápne Rafael Fiziev. Do boje se vrací také Lajoš Klein, v kleci ho přivítá domácí Jai Herbert, který zřejmě stejně jako Edwards může počítat s obrovskou podporou diváků.

Zdroje:  Youtube BT Sport

Nejnovější články