Konečně! Nenápadný dagestanský zabiják se po zdravotních komplikacích vrátí do klece. Na konci února chce někoho zničit

Konečně! Nenápadný dagestanský zabiják se po zdravotních komplikacích vrátí do klece. Na konci února chce někoho zničit Zabit Magomedsharipov | zdroj: Getty Images

Na elitního bojovníka byste jej na první pohled nejspíš netipovali, Zabit Magomedsharipov to ale v oktagonu umí pořádně rozjet. Kariéru mu však na dlouho zbrzdily zdravotní problémy, nyní hlásí návrat do boje.

Vypadá to, že si pro nás UFC na konci února připravuje veliký comeback. Do klece nejslavnější MMA organizace na světě by se totiž měl vrátit velice talentovaný Zabit Magomedsharipov, jenž se naposledy v profesionálním zápase objevil v roce 2019. V tu dobu tento dagestánský univerzál držel čtrnáct vítězství v řadě (šest v UFC) a mnozí od něj očekávali velké věci.

Poté ale Magomedsharipova začaly trápit nepříjemné zdravotní problémy s imunitním systémem, které ho loni v květnu dohnaly až ke komplikované operaci, takže bylo velice nejisté, zda se k bojování ještě někdy vrátí. Nyní ale Zabit na svém instagramovém profilu nasdílel video z grapplingového tréninku, ke kterému připsal: „28. února prostě někoho zničím.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zabit (@zabit_magomedsharipov)

Jeho návrat už pro server MMA Junkie potvrdil také manažer Ali Abdelaziz, podle kterého už je jeho svěřenec znovu zaregistrovaný u americké antidopingové agentury a je nažhavený na další zápas.

„Zabit trénuje a přes menší zdravotní problémy se už dostal zpátky do programu USADA,“ řekl Abdelaziz. „Myslím, že pravděpodobně příští týden začneme vést rozhovory s UFC, abychom zjistili, jaká je jeho budoucnost. Uvidíme, jak to dopadne. Ale stále věřím, že je to jeden z největších tvrďáků v divizi. Věřím, že by se klidně zítra mohl stát šampionem. Alexander (Volkanovski) je skvělý šampion, ale myslím, že Zabit je na jiné úrovni.

Magomedsharipov patřil v UFC k opravdu velice atraktivním bojovníkům a dokázal udělat zábavu prakticky z jakéhokoliv zápasu. O tom svědčí také ten poslední, kde po šílené přestřelce udolal na body Calvina Kattara. Nezbývá nám než doufat, že za svou dlouhou pauzu neztratil nic ze svého umění a že nás bude opět bavit svým neortodoxním bojovým stylem.

Zdroje:  mmajunkie.com , Instagram - Zabit Magomedsharipov

Nejnovější články