Zabit Magomedsharipov musí na operaci, jeho návrat do oktagonu UFC je nejistý

Zabit Magomedsharipov musí na operaci, jeho návrat do oktagonu UFC je nejistý Zabit Magomedsharipov | zdroj: Getty Images

Zabit Magomedsharipov se momentálně potácí s vleklými zdravotními problémy, které mu znemožňují bojovat.

Talentovaný bojovník pérové váhy UFC Zabit Magomedsharipov, který byl ještě nedávno jedním z potencionálních kandidátů na vyzyvatele, se do oktagonu nejspíš jen tak nevrátí. Za vším podle všeho stojí nepříjemné zdravotní problémy, které dagestánskému bojovníkovi nedovolují zápasit.

Magomedsharipov před rokem a půl držel čtrnáct vítězství v řadě (z toho šest v UFC) a svým komplexním stylem s nebezpečným strikingem a vynalézavým grapplingem patřil k velice atraktivním fighterům. Poté se však nedokázal několikrát dohodnout na zápase s Yairem Rodriguezem a následně byl kvůli neaktivitě vyřazen ze žebříčku nejlepších patnácti bojovníků pérové divize.

Chvíli to tak vypadalo, že je Magomedsharipov ze všeho znechucený a ztratil motivaci k bojování. To také podporovaly zprávy z jeho okolí, které tvrdily, že by rád pověsil rukavice na hřebík. Situace je ale zdá se o dost komplikovanější. Holandský novinář Marcel Dorff totiž po rozhovoru se Zabitovým manažerem na svém twitterovém účtu odkryl, že za vším stojí zdravotní komplikace.

„Zabit má zdravotní problémy. Konkrétně jde o imunitní systém,“ je uvedeno na Dorffově Twitteru. „Dokud nebudou tyto problémy vyřešeny, nevrátí se Magomedsharipov do oktagonu. Tyto problémy totiž Zabitovi nedovolí, aby se plně připravoval na zápasy. Aby se tyto problémy vyřešily, bude muset Zabit v blízké době podstoupit chirurgický zákrok. Pak bude jasno, zda bude moci pokračovat ve svojí kariéře.“

Po této zprávě na několika serverech okamžitě začaly vznikat dohady, zda za vším nestojí onemocnění covid-19, které už několika bojovníkům způsobilo nemalé problémy. Jedná se však zatím o pouhé spekulace. Nám v tuto chvíli nezbývá nic jiného než popřát Zabitovi brzké uzdravení bez jakýchkoliv následků. Byla by veliká škoda, kdybychom ho už nikdy neviděli bojovat.

Zdroje:  Twitter Marcel Dorff

Nejnovější články