Zabit Magomedsharipov v UFC nikdy neochutnal porážku, kvůli nespokojenosti ale nejspíš skončí

Zabit Magomedsharipov v UFC nikdy neochutnal porážku, kvůli nespokojenosti ale nejspíš skončí zdroj: Profimedia

Vyškrtnutí ze žebříčku nejlepších bojovníků muší váhy Zabita Magomedsharipova pořádně naštvalo a zvažuje kvůli tomu ukončit kariéru.

Vypadá to, že by UFC mohlo přijít o dalšího dagestánského bojovníka. Zabit Magomedsharipov, jenž v nejprestižnější MMA organizaci světa pokukoval po titulu v pérové váze, už rok a půl nebojoval a podle posledních informací možná soutěž opustí.

Magomedsharipov byl přitom od začátku považovaný za velice nadějný prospekt. Do UFC přišel s dvanácti výhrami a jedinou porážkou a postupně začal čistit pérovou váhu. Navíc má velmi neortodoxní bojový styl, díky němuž si získal celkem dost fanoušků. Když porazil v listopadu roku 2019 na body Calvina Kattara, získal už šestý zářez v řadě a experti ho pomalu začali řadit mezi potencionální kandidáty na vyzyvatele.

Pak ale přišel nepříjemný zlom. Magomedsharipovovi totiž vloni několikrát odvolal domluvený zápas Yair Rodriguez a s nikým jiným už se nestihl na souboji dohodnout. Proto ho také UFC na začátku letošního roku vyškrtlo kvůli neaktivitě z žebříčku, kde je pouze nejlepších patnáct bojovníků, což byla pro Zabita dost možná definitivní tečka za jeho působením v organizaci.

Podle ruské tiskové agentury TASS, která je v kontaktu s člověkem, jenž se pohybuje v těsné Magomedsharipovově blízkosti, je situace téměř definitivní. „S velkou pravděpodobností už Zabit nebude bojovat,“ uvedl jejich zdroj.

Pro UFC by odchod takového bojovníka byl rozhodně ztrátou, protože Zabitovi je teprve 30 let a do teď předváděl velmi atraktivní souboje, které diváky bavily. Stálo by tedy za zvážení, zda by se sama organizace nepokusila domluvit mu nějakého bojovníka. Díky jeho předchozím výsledkům by si totiž zasloužil minimálně někoho z top 5 pérové váhy. Jak se tato situace nakonec vyvine se nejspíš dozvíme v následujících dnech či týdnech.

Zdroje:  TASS

Nejnovější články