Legendární běloruský "Pitbull" Arlovski i ve 42 letech stále věří, že by mohl znovu získat titul v UFC

Legendární běloruský "Pitbull" Arlovski i ve 42 letech stále věří, že by mohl znovu získat titul v UFC Bělorus Andrei Arlovski patřil svého času k nejobávanějším bojovníkům v MMA. | zdroj: Getty Images

Veterán Andrei Arlovski se o víkendu pokusí proti Tomovi Aspinallovi udržet naději na ještě jeden titulový zápas. Pokud neuspěje, možná definitivně pověsí rukavice na hřebík.

Legendární bělorusko-americký bojovník těžké váhy UFC Andrei Velryevich Arlovski patří k opravdovým veteránům nejen nejslavnější organizace na světě, ale celého MMA, protože za svojí kariéru vystřídal plno dalších soutěží po celém světě (Strikeforce, WSOF, Affliction, EliteXC, One FC a M-1 Challenge).

Nejvýraznější stopu však zanechal v UFC, kde se poprvé objevil už v roce 2000. Pět let po své premiéře totiž porazil po necelé minutě Tima Sylvia a získal v nejtěžší váhové kategorii prozatímní šampionský pás, který po pár měsících a jedné obhajobě přetavil v plnohodnotný titul. Z něj mu však radost vydržela pouhý půl rok.

V roce 2006 mu totiž Sylvio vrátil porážku se vším všudy a z pásu ho opět vysvlékl. Arlovski se sice snažil získat trofej zpátky, ale ani v dalším zápase už na tohoto soupeře nestačil. Od té doby už tento skvělý postojář, který má na svém kontě 17 KO, na nejvyšší příčku nikdy nedosáhl. I tak ale věří, že naděje stále žije.

Do víkendového zápasu s Tomem Aspinallem, kterým odstartují hlavní kartu, nastupuje Arlovski po dvou vítězstvích a doufá, že když bude poslouchat svůj tým, tak to může zvýšit jeho šance na to, aby se v budoucnu znovu popral o šampionský pás.

"Chci bojovat co nejdéle a samozřejmě chci být pořád šampionem," prozradil 42letý bojovník na mediálním dni. "Proto také dělám to, co právě teď dělám. V posledních dvou zápasech jsem se držel plánu a proto také stoprocentně věřím svým trenérům. Mám to jako v reklamě na Nike. Just do it (Prostě to udělej)."

Ačkoliv svojí touhu po dalším titulu Arlovski nevzdal, chce zůstat stát nohama na zemi. Stojí si za tím, že pokud by začal znovu prohrávat, už pro něj nemá moc smysl dál pokračovat. Netouží totiž po tom, aby zůstal v paměti fanoušků jako ten, co neumí skončit.

"Rozhodně nechci být boxovacím pytlem pro další bojovníky, kteří by si na mě dělali jméno," myslí si Arlovski. "Mám dvě děti a jsem chytrý chlap. Už jsem starý a chci si užít vnoučata, kouřit doutníky a pít víno na zahradě."

Pokud by Arlovski zvítězil, dostal by do dalšího zápasu velice pravděpodobně bojovníka z nejlepší patnáctky. Otázkou je, jak by si s ním poradil. Před rokem a půl totiž bojoval s nynější trojkou Jairzinhem Rozenstruikem, kterému zvládl vzdorovat dohromady pouhých 29 vteřin. Naprosto totiž zaostával a nakonec schytal vypínák, který ho poslal bezvládně k zemi.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články