Legendární Diaz prý padne před limitem. "Ukončím ho!" slibuje Leon Edwards

Legendární Diaz prý padne před limitem. "Ukončím ho!" slibuje Leon Edwards Edwards si na body poradil i s bývalým šampionem lehké váhy Rafaelem dos Anjosem. | zdroj: Getty Images

Leon Edwards má proti Natu Diazovi na víkendovém turnaji UFC 263 jasný plán. Ukončit ho jakýmkoliv způsobem.

Pro bojovníka welterové váhy UFC Leona Edwardse nezačal tento rok úplně nejlépe. V březnu se sice vrátil po 18 měsících neaktivity do klece, kde měl navrch nad Belalem Muhammadem, ale deváté vítězství v řadě stejně nezískal. Na začátku druhého kola totiž svému soupeři zasáhl oko svým prstem tak nepříjemně, že musel být zápas ukončen a konečný verdikt zněl „bez výsledku."

Muhammad byl naštěstí po zranění oka v pořádku a zcela logicky začal žádat o odvetu. Edwards mu však odmítl vyhovět se slovy, že s ním bojoval z donucení, protože ho všichni ostatní odmítli a teď už čeká na protivníka, který by ho mohl posunout k titulovému zápasu. Organizace mu tak nakonec přidělila legendárního Natea Diaze, kterého Leon s určitými výhradami přijal.

Edwards se totiž bál, že Diaz na poslední chvíli z dohody vycouvá a zápas se nikdy neuskuteční. I proto trval na co nejrychlejším podpisu kontraktu, kterým by si tento souboj pojistil. To se také nakonec povedlo a britský bojovník se teď těší na společnou konfrontaci, která proběhne už tento víkend na velkém turnaji UFC 263.

„Nate je v tomto sportu obrovským jménem,“ řekl Edwards v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Ve sportu dokázal úžasné věci, takže dostat takového chlapa, který by vás mohl dovést do titulového souboje, je pro mě obrovská příležitost. Jít tam a porazit takového veterána je pro mě opravdu skvělá příležitost a já ji chytnu oběma rukama.“

Tento zápas je na víkendové hlavní kartě vypsaný až na třetí příčce, ale přesto bude poprvé v historii UFC i tento souboj vedený na pět kol. Tento fakt Edwardsovi vyhovuje, protože podobných bitev má za sebou několik a bezmezně věří svému kardiu a svým tvrdým úderům. Podle jeho slov s ním navíc Diaz až do konce časového limitu nevydrží.

„Jdu ho tam ukončit,“ prozradil Edwards. „Nemyslím si, že během pěti kol vydrží tolik, kolik si lidé myslí. Vím, že asi spoléhá na to, že se unavím. Stejně jako jsem to říkal, když bojoval s Masvidalem, že bude mít navrch ve čtvrtém a pátém kole. Budu na něj tlačit všemi možnými způsoby, abych získal vítězství a šanci bojovat o titul.“

Zda se to Edwardsovi podaří se dozvíme už tento víkend. Turnaj UFC 263 začíná v neděli ve čtyři hodiny ráno našeho času a kromě tohoto zápasu se můžeme také těšit na dva titulové duely (Adesanya vs. Vettori a Figueiredo vs. Moreno).

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články