Legendární "Jacaré" Souza se loučí s UFC

Legendární "Jacaré" Souza se loučí s UFC zdroj: Profimedia

Bojovník střední váhy Ronaldo "Jacaré" Souza se po čtyřech porážkách v řadě a zlomené ruce loučí s UFC.

UFC stále pokračuje v omlazování soutěže a propouštění starších bojovníků. Tentokráte přišla podle posledních informací řada na 41letého brazilského bojovníka Ronalda „Jacaré“ Souzu, jemuž UFC po jeho víkendovém zápasu neprodloužilo smlouvu.

Souza na uplynulém turnaji UFC 262 podlehl Andremu Munizovi, který mu během submise (armbar) ošklivě zlomil ruku. Brazilec tak kromě velice bolestivého zranění utrpěl už pátou porážku z posledních šesti duelů. Touto porážkou završil Jacaré svůj kontrakt s UFC a podle serveru ESPN nebude organizace jeho smlouvu prodlužovat. Sám bojovník se zatím k celé situaci nevyjádřil, podle jeho manažera si chce totiž především odpočinout a užít si čas s rodinou.

Jacaré začínal v MMA jako excelentní grappler, několianásobný mistr světa v brazilském jiu-jitsu. V průběhu své MMA kariéry se ale dokázal transformovat na komplexního bojovníka, který své soupeře dokázal ukončovat i tvrdými údery. Derek Brunson by po dvou obdržených KO mohl vyprávět.

Souza tak v posledních deseti letech patřil k jedněm z nejlepších bojovníků střední váhy. To potvrdil už v organizaci Strikeforce, kde vybojoval a jednou obhájil šampionský pás. V UFC se sice do titulového zápasu nikdy nedostal, ale i tak bavil diváky svými atraktivními zápasy, ze kterých si nejednou odnesl bonus za výkon i zápas večera.

V prosinci roku 2015 Souza držel sérii osmi výher v řadě, ale podlehl na body Yoelu Romerovi a na podobnou šňůru už nedokázal nikdy navázat. Jeho výkony se začaly postupně zhoršovat a nepomohl ani krátký přesun do polotěžké váhy, kde Jacaré v roce 2019 podlehl na body nynějšímu šampionovi Janovi Blachowiczovi. Nyní se tak brazilský bojovník musí s UFC rozloučit, ale i přes jeho nevydařený závěr této etapy se na některé Souzovy zápasy bude vzpomínat ještě hodně dlouho.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články