Malíček jako paragraf. Namajunas absolvovala téměř celý zápas s ošklivou zlomeninou

Malíček jako paragraf. Namajunas absolvovala téměř celý zápas s ošklivou zlomeninou Rose Namajunas odbojovala celý zápas se zlomeným malíčkem. | zdroj: Foto: Getty Images

Rose Namajunas má přezdívku „Rváč“ a o víkendu ukázala, že je rozhodně zasloužená. I přes zlomený malíček dobojovala zápas a poslední kolo dokonce vyhrála.

Bývalá šampionka slámové váhy Rose Namajunas se o víkendu na turnaji UFC v Paříži poprvé předvedla v těžší muší váze a na svůj debut asi nebude mít ty nejlepší vzpomínky.

V rámci druhého hlavního zápasu večera se utkala s velice kvalitní domácí bojovnicí Manon Fiorot, která je na třetí příčce žebříčku, a hned na začátku zápasu ji potkala velká smůla, když si v jedné z přestřelek zlomila malíček.

Rose ale ukázala bojovné srdce a nedala svoji kůži lacino. Chodila do výměn, byla rychlá na nohách a neustále se snažila Manon zasahovat. To se jí často dařilo, a i když měla Manon výškovou i silovou převahu, Rose ji pronásledovala a nebála se s ní chodit do přestřelek. První kolo ale bylo hodně vyrovnané a podle bodových rozhodčí jej Francouzka vyhrála.

„Můj prst se zlomil,“ postěžovala si Rose po prvním kole svému trenérovi a zároveň manželovi Patu Barrymu. „To je v pohodě, teď ten prst nepotřebuješ,“ odpověděl jí on a začal ji dávat trenérské rady.

Ve druhém kole se Manon pustila do Rose ještě víc a u klece jí naložila pořádnou sprchu úderů a kolen. Rose se ale nenechala zlomit a pořád byla nebezpečná. Po střetnutí hlavami se navíc Francouzce vytvořila velká tržná rána na hlavě a půlka obličeje se ji zbarvila do ruda.

Ve třetí pětiminutovce začala Rose agresivně, protože tušila, že aby si zajistila vítězství, musí Francouzsku ukončit. I se zlomeným malíčkem ji naháněla po oktagonu a obě bojovnice chodily nebojácně do tvrdých přestřelek. Rose dokonce třetí kolo u dvou rozhodčích vyhrála, ale na celkové vítězství to nestačilo a Manon Fiorot si připsala hodně cenný skalp.

Po zápase si nechala Rose malíček ošetřit a její manažer informoval, že je v pořádku: „Rose je v dobré náladě. Zlomila si pravou ruku ze začátku prvního kola a nemohla kvůli tom plně vykonat svůj plán.“

Rose sice svůj debut v muší váze nevyhrála, ale ukázala, že patří do tamní špičky, a i se zlomeným malíčkem předvedla vyrovnaný zápas s pravděpodobnou budoucí vyzyvatelkou. Je ale otázka, jestli v této divizi zůstane, nebo se vrátí do slámové váhy a pokusí se znovu dobýt ztracený titul.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články