Maurice Greene v souboji Davida s Goliášem utáhnul Giana Villanteho na netradiční submisi

Maurice Greene v souboji Davida s Goliášem utáhnul Giana Villanteho na netradiční submisi zdroj: Profimedia

Maurice Greene měl v zápase namále, ale dokázal vytáhnout eso z rukávu a u na poslední chvíli rvat výhru.

Maurice Greene je tak trochu přírodní úkaz. Se svojí výškou 201 cm je jedním z nejvyšších těžkých vah v UFC a jeho dlouhý dosah dokáže soupeře pěkně potrápit. Do UFC se dostal v roce 2018 přes reality show „The Ultimate Fighter“ a od té doby stihl 5 zápasů. Má trošku smůlu na ruské bojovníky – svůj poslední zápas s Alexeyem Oleinikem prohrál na armbar a předtím prohrál se Sergeiem Pavlovichem na TKO. Teď se mu do cesty postavil houževnatý americký bojovník Gian Villante, který má zkušeností na rozdávání.

Villante je v profesionálním MMA od roku 2009, zápasil za Strikeforce a od roku 2013 i za UFC. Většinu své kariéry bojoval v polotěžké váze, ale teď si odskočil k „velkým klukům“ do těžké váhy a chtěl ukázat, že i tam umí zamíchat kartami.

Zápas začal opatrně, Villante zaujal centrum oktagonu a snažil se přejít dlouhé kočetiny Maurice Greeneho, který Villanteho okopával a držel jej na dlouhou vzálenost. Především jeho frontkicky měly úspěch, i když jeden z nich trefil Villanteho do rozkroku. Zápas ale po chvilce pokračoval a Villante se opět snažil zkrátit vzdálenost proti obřímu Greenemmu. To se mu ale vesměs nedařilo a první kolo vyznělo ve prospěch Greeneho.

O pauze dostal Villante od svého kouče vynadáno za pasivitu a to jej nakoplo. Ve druhém kole totiž začal Villante přece jen více tlačit a především tvrdými lowkicky znepříjemnil Greenemu pohyb po oktagonu. Villante tlačil a trpělivě čekal na příležitost k protiútoku. Ta se občas objevila a Gian dokázal Greeneho několikrát „pohladit“ svými háky. Pokud první kolo byl pro Greeneho, druhé kolo vyznělo ve prospěch Villanteho.

Ve třetím kole už se Villante rozjel opravdu naplno. Trefil Greeneho tvrdým zadním hákem a dostal jej do problémů. Greene mu to oplatil neúmyslným píchnutím prstem do oka a Gian si tak vzal pauzu na oddych, což se mu hodilo, protože už byl viditelně hodně unavený. To se ukázalo jako výhoda, protože vzápětí dokázal Villante trefit Greeneho levým hákem na bradu a poslal jej k zemi. Tam zahájil baráž tvrdých loktů a úderů na ležícího Greeneho. Ten ale jaké zázrakem přežil a bylo vidět, že Villante se svým zběsilým útokem hodně unavil. Ležel sice ve vrchní pozici v halfguardu, ale nic moc Greenemu nedělal.

Naopak se stalo něco zcela nečekaného – necelou minutu a půl před koncem zápasu zamkl Maurice Greene svými dlouhými rukami Villanteho hlavu a paži a i když to nevypadalo, že by to jeho soupeře mohlo ohrozit, Villante znenadání začal plácat.

Maurice Green tak na poslední chvíli vytáhl eso z rukávu a velice netradiční submisí v podobě arm trianglu ze spodku halfguardu dosáhl nad Gianem Villantem vítězství.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články