Max Holloway si po skvělém výkonu věří a rád by dokončil zápas s Khabibem Nurmagomedovem

Max Holloway si po skvělém výkonu věří a rád by dokončil zápas s Khabibem Nurmagomedovem Max Holloway | zdroj: Profimedia

Max Holloway zkouší vylákat Khabiba Nurmagomedova, svého rivala Volkanovskiho nechce k souboji o titul nutit.

UFC je zpátky. O víkendu se rozjel první letošní turnaj s podtitulem Fight Island 7 a bylo opravdu na co koukat. Hlavní zápas mezi Maxem Hollowayem a Calvinem Kattarem nám nabídl pětikolovou bitvu plnou toho nejlepšího MMA.

Holloway se předvedl ve skvělém světle a od začátku sršel parádní aktivitou, kterou přetavil v neustále útočení a dechberoucí kadenci. Jeho počet signifikantních úderů se zastavil až na neuvěřitelném čísle 445 a Max ani nevypadal, že by ho podobný výkon unavil. Nejspíše by v tomto tempu dokázal pokračovat i několik dalších kol.

Kattar sice mohl působit dojmem, že do klece vlezl pouze v pozici sparing partnera, ale občas dokázal vystřelit pěkně tvrdé údery, které jsou mu vlastní celou kariéru, a především zvládl přežít až do konce 25minutového časového limitu. To se při Hollowayově řádění dalo považovat za téměř nelidský úkol a rozhodně si také Calvin zaslouží poklonu.

Ne nadarmo dostali oba borci bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera, protože jsme díky nim mohli být přítomni oslavě toho nejkvalitnějšího, co nám můžou smíšená bojová umění nabídnout. Otázkou teď zůstává, kam bude směřovat Hollowayova cesta, protože se výhrou udržel v žebříčku na pozici číslo jedna, což by ho mohlo stavět do role vyzyvatele titulového pásu, který momentálně třímá Alexander Volkanovski.

Tím se nám nabízí dokončení trilogie, což by se líbilo také Hollowayovi. Podle něj však jeho rival chce v tuto chvíli někoho jiného. „Volkanovski řekl – to jsou jeho slova, ne moje – řekl, že chce bojovat s někým jiným,“ prohlásil Max na pozápasové tiskové konferenci.

Holloway vs Kattar zdroj: Profimedia

„Abychom tomu pořádně rozuměli. Řekl, že chce někoho jiného, neřekl že by chtěl tvrdší výzvu. On totiž ví, kdo by to byl. Ví, že nejtvrdší výzvou jsem já. Ale nebudu nikoho nutit, aby se mnou bojoval. Zůstanu připravený a udělám, co budu muset.“

Hollowayovi by se totiž zamlouvala i varianta s Khabibem Nurmagomedovem, který prostřednictvím prezidenta UFC Dany Whitea naznačil, že návrat do oktagonu úplně z hlavy nepustil. V jeho vzkazu zaznělo, že bude bedlivě sledovat zápas Conora McGregoraDustinem Poirierem a žádá po nich, aby předvedli něco spektakulárního, co by ho donutilo se vrátit.

S Nurmagomedovem už Holloway jednou spojený byl. V roce 2018 byl proti Khabibovi připraven jako náhradník místo Tonyho Fergusona, ale sám musel nakonec odstoupit. Nyní by podle Maxe mohli oba dokončit to, co naposledy nestihli.

„Uvidíme, co se stane. Khabib říká, že chce něco super zajímavého. Možná jsem ho teď trochu nahlodal,“ řekl Holloway. „Myslím, že jsme tehdy měli jednu z nejlepších tiskových konferencí na světě. Akorát jsme prostě nebojovali. Nyní bychom to mohli udělat, kdyby měl zájem.“

Když budeme realisti, tento zápas nemá moc velkou naději na uskutečnění. Ale Max po lehké divizi stále pokukuje a ihned po zápase s Calvinem Kattarem řekl, že se v Abú Dhabí zdrží ještě týden a pokud by vypadl někdo z dvojic McGregor vs. Poirier nebo Hooker vs. Chandler, bude připraven zaskočit. To ale odmítl Dana White, který dodal, že Holloway je na lehkou váhu moc malý, a že by jej v příštím zápase rád viděl bojovat o titulový pás v pérové váze.

Ať nakonec nastoupí Holloway proti komukoliv, o víkendu poslal všem jasný vzkaz, že je zpátky, a v ještě lepší verzi než kdy předtím. A to pro jeho soupeře není asi ta nejlepší zpráva.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články