McGregor a zápas o titul? „Spálil bych to tu,“ říká Gaethje, který nehodlá tolerovat předbíhání

McGregor a zápas o titul? „Spálil bych to tu,“ říká Gaethje, který nehodlá tolerovat předbíhání Justin Gaethje si nebere servírky v oktagonu ani mimo něj. | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje chce konečně zápasit o titul UFC a nelíbí se mu, že by ho měl předběhnout Conor McGregor, který v lehké váze nevyhrál už od roku 2016.

Minulý víkend obhájil brazilský šampion Charles Oliveira svůj titul v lehké váze proti Dustinu Poirierovi a hned se začalo spekulovat, kdo by jej měl vyzvat jako další.

To neuniklo pozornosti Justina Gaethjeho, který se stal prvním mužem v žebříčku a je si jistý, že šanci na titul by měl dostat právě on. Jenže jej trochu znervóznila konverzace mezi McGregorem a úřadujícím brazilským šampionem. Irský bojovník dal totiž hned po šampionově vítězství najevo, že s ním chce bojovat o titul. „Tak kdy mám zápas s Oliveirou?“ zeptal se na Twitteru a Oliveira mu rychle odpověděl, že se zápasem nemá problém a můžou jej udělat klidně hned.

Oliveira si je dobře vědom, že zápas s McGregorem by mu zajistil pořádnou výplatu a nevadilo by mu, kdyby irský bývalý šampion předběhl bojovníky, kteří si šanci na titul zaslouží mnohem více, jako je třeba právě Gaethje.

Michael Chandler - Justin Gaethje Michael Chandler - Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Americký bojovník ale jakékoliv Conorovo předbíhání rychle smetl ze stolu a zdůraznil, že pokud by k tomu došlo, byl by z toho hodně rozladěný:

„Celé bych to tu spálil. Spálil bych to, to bych udělal. Conor je úplně bezvýznamný,“ rozohnil se Gaethje. „Nevyhrál zápas v lehké divizi od roku 2016. Já jsem v žebříčku na prvním místě.“

„Celý svůj život jsem pracoval vstříc tomuto cíli. Je to na řadě. Jestli ne, tak to tady spálím. Nezajímá mě to. Přijdu a začnu házet všude vozíkama. Nevím, co na to odpovědět,“ řekl vtipně Gaethje, který připomněl situaci z roku 2018, kdy si Conor vydobyl titulovou šanci proti Khabibovi, když na autobus s ním hodil vozík.

Gaethje také vzkázal, že pokud vyhraje titul, nebude bojovat s McGregorem, pokud si irský bojovník nezíská několik výher nad těmi nejlepšími:

„Rozhodně bych mu nedovolil, aby bojoval o titul, když nemá žádné vítězství a neprošel si tím procesem. Nemůže všechno zkazit. Je tady spousta bojovníků, Beneil Dariush, Islam Makhachev – tohle jsou chlapi, se kterými bych bojoval, ne Conor McGregor. Takhle to nefunguje. Jak plyne čas, stává se víc a víc bezvýznamným. Velice brzy mi ani nebudete klást tyto otázky, a to bude krásný den!“

K šampionovi Oliveirovi má však Gaethje jen slova uznání a respektuje jeho bojové schopnosti:

„Nepotřebuju na něj házet špínu. Ušel pořádný kus cesty. Viděl jsem ho po zápase, řekl jsem mu, že si to zaslouží. Řekl jsem už předtím, že pokud porazí Dustina Poiriera, tak mu dám veškeré uznání na světě.“

"Je skvělý soupeř. Číslo jedna na světě a já se nemůžu dočkat, až s ním budu bojovat v Americe, Brazílii nebo Kanadě. Kdekoliv z těchto tří míst. Kdekoliv bude chtít. Až dostanu pás já, tak to pak bude tam, kde budu chtít já.“

UFC ještě oficiálně neřeklo, kdo bude Oliveirovým dalším vyzyvatelem, ale jen těžko by tuto pozici dostal McGregor, který 5 let nevyhrál zápas v lehké váze a navíc se pravděpodobně vrátí nejdříve v létě 2022. Mnohem pravděpodobněji se tedy jeví varianta, že o titul zabojuje Gaethje.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články