McKinney vypnul svého soupeře po 7 sekundách, nyní vyhlašuje útok na titul lehké váhy UFC

McKinney vypnul svého soupeře po 7 sekundách, nyní vyhlašuje útok na titul lehké váhy UFC Terrance McKinney - Matt Frevola | zdroj: Getty Images

Ihned po zápasu si zranil koleno skokem z klece. I tak si ale McKinney po veleúspěšné premiéře v UFC klade ty nejvyšší cíle.

Svůj debut v UFC si americký bojovník Terrance McKinney domluvil doslova na poslední chvíli. Ještě na začátku června totiž bojoval pod hlavičkou LFA, kde dokázal vypnout za minutu a čtvrt Michaela Irizarryho, a o nejslavnější organizaci na světě úplně nepřemýšlel. Pak ale přišla nabídka nahradit Franka Camacha v souboji s Mattem Frevolou na turnaji UFC 263.

McKinneyho nevylekal ani šibeniční termín přípravy, který činil pouhých osm dnů, ani fakt, že to bude od března jeho čtvrtý zápas. Tuto výzvu přijal a udělal dobře. Frevolovi nedal absolutně žádnou šanci a hned v prvních vteřinách ho dvěma údery do brady poslal k zemi. Když rozhodčí ukončil zápas, svítilo na časomíře pouhých 7 vteřin, což byl nový rekord lehké váhy a čtvrté nejrychlejší ukončení v historii celého UFC.

Pro McKinneyho se tak jednalo o čtvrté vítězství v řadě a všechna navíc dokázal získat podobným způsobem. Tvrdým knockoutem soupeře na začátku prvního kola. Pro něj samotného bylo nejdůležitější, že poslechl rady trenérů a v zápase udělal přesně to, co se po něm žádalo.

„Viděl jsem, jak se blíží, takže jsem jen čekal na ten správný čas,“ prozradil McKinney na tiskové konferenci. „Kouč mi řekl: ‚Jakmile uvidíš, že dělá krok k tobě, tak ho uhoď 1-2.' Tak jsem udělal bum, bum. Upřímně, nemohl jsem si přát lepší výsledek. Jsem vděčný bohu. Bylo to bláznivě sladké vítězství.“

McKinney si je vědom, že se jednalo o jeho premiéru v UFC a že ho v budoucnu budou čekat o dost těžší soupeři, ale i tak si věří, že dokáže v lehké divizi udělat průvan. Jeho cíl je jediný - získat šampionský pás. To bude vzhledem k vyrovnanosti této váhy velice obtížný úkol, ale Terrance věří, že ho jeho vytrvalost nakonec dovede až na vrchol.

„Chtěl bych říct, že tohle byl doposud můj nejlepší zápas,“ řekl McKinney. „Teprve tu začínám, ale jsem tu z jediného důvodu. Opravdu chci dosáhnout šampionského pásu UFC a nepřestanu, dokud ho nezískám.“

Nyní však chce McKinney především domů, kde bude doléčovat koleno, které si zranil ihned po zápase. Při seskoku z klece, na které slavil své vítězství totiž špatně dopadl a poté se nemohl na koleno postavit. Na svém instagramovém účtu ale uvedl, že to snad nebude vážné a už může chodit:

"UFC 263 byl úspěch. Svůj výkon bych ohodnotil 10 z 10 a ten dopad při oslavách na 0 z 10. Budu na tom pracovat."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Terrance Mckinney (@twrecks155)

Snad se dá brzy dohromady, protože má tento rok ještě velké plány a chtěl by v UFC nasbírat ještě pár výher:

„Jdu po ukončeních a chci vyhrávat knockoutem po celý rok,“ zakončil McKinney rozhovor. „Chci lidem ukázat, že nejsem jenom wrestler. Dokážu v postoji mlátit ty nejlepší na světě. Teď však jedu obejmout svoji matku. Jsem rád, že to bylo tak rychlé, protože vím, že je v režimu paniky. Ale jsem z toho všeho velmi šťastný.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články