Musíme ukázat Satanovi, že nic nezmůže, kázal americký bojovník s biblí v ruce uprostřed oktagonu

Musíme ukázat Satanovi, že nic nezmůže, kázal americký bojovník s biblí v ruce uprostřed oktagonu Bryce Mitchell vs. Dan Ige | zdroj: Profimedia

Američan Bryce Mitchell se sice prezentuje jako velký podivín, bojovat ale rozhodně umí, což dnes večer ukázal v zápase s Danem Igem.

Farmaří, má argumenty na to, že je Země placatá a také svérázně rappuje. Bryce Mitchell je zkrátka nepřehlédnutelný i mimo oktagon, kde se však tomuhle osmadvacetiletému Američanovi skvěle daří a po loňském zaváhání s Iliou Topuriou si dnes v noci poradil s Danem Igem a už zase stoupá žebříčkem nahoru, o zápase se navíc bude hodně mluvit.

Nikoliv však kvůli tomu, že by šlo o nějak extrémně divácky atraktivní bitvu. Mitchell si zkrátka prosadil svůj grapplerský styl a po většinu času Igemu prakticky znemožnil bojovat v postoji, když se ho držel jako klíště a snažil se mu dostat do zad a uškrtit ho. To se mu sice nepovedlo, ale na bodovacích lístcích všech třech rozhodčí zvítězil.

Po vyhlášení si pak nechal podat bibli a popadl poraženého Igeho kolem ramen. "Nikam nejdeš, zůstaneš tady a pomodlíš se za svůj národ, to je tvůj osud od Boha. Pomodlíš se teď tady," řekl mu, načež ho přerušil moderátor Michael Bisping s obligátní otázkou, jak se v zápase cítil.

"Má nejtvrdší údery ze všech bojovníků, se kterými jsem kdy zápasil. Nečekal jsem, že bude tak rychlý a bude se tak dobře hýbat. A jeho obrana v boji na zemi je taky dost dobrá," odpověděl Bryce, a pak rychle změnil téma.

"Dnes večer jsem sem přinesl tuhle bibli, protože věřím tomu, že Satan přebírá kontrolu nad touhle Zemí. Konkrétně mluvím o požárech na Havaji. Věnuji dnes pět tisíc dolarů Danovi, aby je dal lidem na Havaji, protože vím, že ztratil kamarády, kteří přišli o své domovy, přišli o děti. A já ty lidi z celého srdce miluju. Musíme ukázat Satanovi, že nic nezmůže přes sílu Kristovu, když se spojíme," pronesl.

Bisping ale nehodlal sklouznout k debatě o Satanovi a Kristovi, před pár dny koneckonců pozval Mitchella do podcastu, kde s ním podebatoval mimo jiné o gravitaci či evoluční teorii (ani v jedno Američan nevěří). "Dovol mi se zeptat na tvé oko, Dan tam očividně trefil pár dobrých úderů, které ti způsobily tržnou ránu nad ním i pod ním. Jak moc ti to zkomplikovalo vidění?" pokusil se tedy Angličan změnit téma.

"To je škrábanec, chlape, nevím, o čem to mluvíš," zasmál se Mitchell, aby se opět vrátil k tomu, co chtěl světu sdělit. "A ještě k těm požárům na Havaji. Nevěřím, že byly přirozené, věřím tomu, že byly způsobeny člověkem. Snaží se vzít půdu od rodilých obyvatel a já chci, aby Dan Ige, rodilý Havajec, vedl svět v modlitbě proti Satanově moci," řekl a doufal, že budou moci pronést modlitbu na mikrofon, to jim ale Bisping nedovolil.

Na Mitchellovi sice bylo vidět zklamání, ale společně s Igem se uprostřed oktagonu přece jen pomodlili. Ačkoliv se ale jednalo o sympatické gesto, bylo podáno tak, že působilo spíše dost podivně. Obzvlášť pokud jste slyšeli některé z Američanových rozhovorů, ze kterých je jasné, že má velkou slabost pro všemožné konspirační teorie.

Mitchellovy bojové schopnosti se ale popřít nedají. V kariéře zatím prohrál pouze jednou, loni v prosinci nestačil na Iliu Topuriu, který bude příště vyzve Alexandera Volkanovskiho k souboji o titul pérové divize. A Bryce dal už před vítězstvím nad Igem najevo, že by mu nevadilo za něj v případě potřeby zaskočit, eventuálně poměřit síly s někým jiným z vrcholu žebříčku. "Chci bojovat s někým z vrcholu divize, už mě nebaví sedět vzadu v autobuse a snažit se dostat dopředu. Vím, že na ty chlapy stačím, jen jsem ještě nedostal příležitost. Když už jsem porazil někoho z nejlepší desítky, tak mě posunuli v žebříčku dolů. To nemůžou dělat věčně, pravda vyjde najevo, já dostanu šanci a ukážu, co ve mně je. Pravda vyjde na světlo, pěna vyplave na povrch, osud nezastavíte."

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články