Na galavečeru PFL proběhl staredown Sterlinga se Cejudem. Manažer tvrdí, že je zápas domluven

Na galavečeru PFL proběhl staredown Sterlinga se Cejudem. Manažer tvrdí, že je zápas domluven Aljamain Sterling a Henry Cejudo | zdroj: Profimedia

Náhodné setkání, nebo promyšlené promo? UFC šampion Aljamain Sterling stanul tváří v tvář se svým vracejícím se předchůdcem, s nímž se mu prý bojovat nechce. Manažer Henryho Cejuda ale prohlásil, že už je vše domluveno. 

Během pátečního galavečeru MMA organizace PFL v New Yorku byl v hledišti k vidění improvizovaný staredown mezi současným šampionem bantamové váhy UFC Aljamainem Sterlingem a olympijským vítězem a bývalým dvojitým šampionem Henrym Cejudem. Značí to snad, že už se dohodli na souboji? 

Cejudo ukončil aktivní kariéru MMA zápasníka jako šampion UFC po výhře nad Dominickem Cruzem v květnu roku 2020. Organizace rychle našla jeho nástupce v divize si žila dva roky svým vlastním životem. Pás nyní drží 33letý Američan Aljamain Sterling, který v nejvyšší MMA lize světa tahá šňůru osmi vítězství za sebou. 

Titul získal kontroverzním vítězstvím, které bylo zapříčiněno diskvalifikací jeho soupeře Petra Yana. Sterling ho ale rok poté v odvetě porazil jednomyslným rozhodnutím na body a konečně si vydobyl vytoužený respekt. Minulý měsíc na UFC 280 pak nenechal nikoho na pochybách, když ve druhém kole ukončil na technické KO bývalého šampiona T.J. Dillashawa a obhájil pás podruhé. 

Situaci v divizi si tak poctivě vybojoval a chce, aby si i jeho příští soupeř titulovou šanci zasloužil. Přestože je organizace tlačí do duelu se Cejudem, on by dal raději přednost jedné z největších akvizic Dany Whitea, populárnímu Seanu "Sugar" O´Malleymu.

"O'Malley by si to zasloužil nejvíc," prohlásil Sterling v rozhovoru pro MMA Fighting. "Dana White řekl, že vítěz zápasu O'Malley vs. Yan bude dalším titulovým vyzyvatelem, ale pak najednou od toho názoru ustoupil,“ podivil se také. 

"Nejsem nadšený z toho zápasu se Cejudem, protože tak dlouho nezápasil. Je to jen boj kvůli penězům, ale já nemám pocit, že by ten zápas dával ze sportovního hlediska smysl. O'Malley je právě teď největší jméno v divizi, současné číslo jedna, nechápu, proč by neměl bojovat o titul,“ odkázal na situaci dle žebříčku UFC. 

Vedení UFC ale podle posledních informací opravdu dává přednost návratu Henryho Cejuda. Zlatý olympijský medailista a držitel titulu šampiona ve dvou váhových kategoriích se začátkem tohoto roku vrátil do testovacího režimu antidopingové agentury USADA, čímž dal jasně najevo, že hodlá opět bojovat. 

Šampion Sterling v návaznosti na zmíněné informace prohlásil, že se možná stejně nevrátí dříve než v půlce příštího roku. Tyto komentáře podnítily spekulace o tom, že by mohlo dojít na zápas o prozatimní titul. Cejudův manažer Ali Abdelaziz však tvrdí, že je duel mezi Aljamainem a Henrym již hotovou věcí. 

"Je to domluvené, UFC řeklo, že je to hotové. Chápu šampiona, že chce jiný zápas a že si O'Malley zaslouží titulovou šanci. Cejudo však nikdy neztratil pás. Je dvojnásobným šampionem, obhájil oba tituly a odešel sám. Neodešel, protože by prohrál, nebo byl zraněný, jen potřeboval volno. Je to bitva šampionů. Nesouhlasím s Aljamainem, myslím, že je to velký zápas. Je to těžší boj, on to ví a já to vím,“ řekl Abdelaziz v rozhovoru pro MMA Underground.

Uvidíme tedy, jak celá situace dopadne. Nechvalně známý manažer má totiž tentokrát asi pravdu, Cejudo by byl pro Sterlinga papírově těžším soupeřem a ze sportovního hlediska by jeho návrat rovnou do titulového zápasu dával smysl.

Zdroje:  BJPenn.com , mmafighting.com , MMA Underground

Nejnovější články