Na Grasso se po víkendovém výkonu sypou pochvaly. Dana White by z ní chtěl mít druhou Rondu Rousey

Na Grasso se po víkendovém výkonu sypou pochvaly. Dana White by z ní chtěl mít druhou Rondu Rousey Alexa Grasso | zdroj: Getty Images

Alexa Grasso si na turnaji UFC 258 poradila s Maycee Barber a užívá si pozornosti. I tak chce ale zůstat stát nohama na zemi a pokračovat v tvrdé práci.

Mexická bojovnice UFC Alexa Grasso nastupovala v roce 2017 do nejslavnější organizace na světě s potenciálem stát se jednou z ženských hvězd, ale dlouho se ji nedařilo stabilizovat formu. Nyní to vypadá, že je na dobré cestě.

Grasso začala s profesionálním MMA před 8 lety a velice brzy si svým skvělým postojem a tvrdými údery vybojovala účast v soutěži Invicta FC. Alexa sbírala jedno vítězství za druhým a dlouho nenašla žádnou přemožitelku. V době, kdy její šňůra činila 9 výher v řadě ji tak nabídlo kontrakt UFC a ona s podpisem neváhala ani vteřinu.

Zde však nezvládla hned první zápas proti Felice Herrig a až do loňského roku doslova střídala vítězství s pohrami. Grasso v tu dobu nebojovala pouze se soupeřkami, ale také se svojí váhou a hlavou. I proto se rozhodla udělat radikální změnu a před 12 měsíci oznámila přestup nahoru ze slámové váhy do muší.

Hned v srpnu přetlačila na body Ji Yeon Kim a už v tu chvíli bylo vidět že se výrazně zlepšila. To se ještě více potvrdilo tento víkend, když Grasso nastoupila proti talentované Maycee Barber. Ze skvělé postojářky se totiž stala excelentní univerzálka. Alexe vycházelo téměř všechno. Tvrdé údery, silný wrestling i skvělá zem. I proto oslavila druhou výhru v řadě a Američanku vystřídala na 10. místě žebříčku muší divize.

View this post on Instagram

A post shared by Alexa Grasso (@alexa_grasso)

Jejího pozoruhodného výkonu si všiml také šéf UFC, který na pozápasové tiskové konferenci nešetřil slovy chvály. „Působila neuvěřitelně,“ řekl Dana White. „Grasso je dívka, kterou jsme sledovali už dříve. Mysleli jsme si, že z ní bude mexická Ronda Rousey. Během své kariéry měla ale několik výrazných zpomalení. Teď už se ale rozjela. Její údery jsou ostré a čisté. Dnes večer ani nemohla zapůsobit lépe.“

Grasso se srovnání s bývalou šampionkou a legendární bojovnicí Rondou Rousey zalíbilo a prozradila, že by v Mexiku opravdu chtěla vytvořit její ekvivalent. Zároveň však podotkla, že je pro ni nejdůležitější zůstat stát nohama na zemi.

„Musíte být především rozumní,“ řekla Grasso. „Nesmí se stát, že pro vás bude tento humbuk – média a veškerá pozornost – důležitější než váš trénink. Moc ráda poslouchám takové věci, ale pořád se chci především soustředit na trénink a zlepšování se. Pamatuji si, jakou formu jsem měla ve ‚slámovce.‘ Tvrdě jsem kvůli tomu pracovala a poučila se z toho.“

Na diskuse o tom, s kým bude bojovat Grasso dále je nejspíše ještě dost brzy. Je však jisté, že pokud si udrží tuto výkonost, tak by s ní nadcházející soupeřky mohly mít velké problémy. A kdo ví, třeba se jednou Alexa utká také se šampionkou Valentinou Shevchenko, která už si několikrát posteskla, že jí poslední dobou v muší divizi chybí pořádná konkurence.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články