Návrat "ztraceného syna" a dva titulové zápasy nám v září nabídne turnaj UFC 266

Návrat "ztraceného syna" a dva titulové zápasy nám v září nabídne turnaj UFC 266 Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Na turnaji UFC 266 se bude bojovat o pás pérové váhy i titul šampionky v muší divizi. A jako bonus nás čeká dlouho očekávaný návrat opravdové legendy.

Začátek podzimu, konkrétně 25. září, přinese velice zajímavý turnaj UFC 266, na kterém se odehrají hned dva titulové zápasy. Šampion pérové váhy Alexander Volkanovski si to rozdá s vyzyvatelem Brianem Ortegou a nejlepší ženu muší váhy Valentinu Shevchenko prověří Lauren Murphy.

Australský šampion Alexander Volkanovski, který v UFC ještě nepoznal přemožitele, o šampionský pás obral v roce 2019 po výhře na body Maxe Hollowaye. S tím měl loni v létě také odvetu, kde po kontroverzním verdiktu bodových sudích svůj pás obhájil. S Ortegou se měl Volkanovski utkat už letos v březnu, ale bohužel byl pozitivně testován na covid-19, tudíž se musel tento zápas odložit.

Brian Ortega, který je skvělým grapplerem se solidním strikingem, narazil v UFC pouze na jediného protivníka, který byl nad jeho síly. Tím byl v prosinci 2018 výše zmíněný bývalý šampion Holloway. Od té doby se tento americký fighter potýkal se zdravotními problémy (trápilo ho především zraněné koleno) a do klece se vrátil až v říjnu 2020, kdy po pětikolové bitvě dokázal porazit „Korejského zombie“ Junga, což mu vyneslo další pozici vyzyvatele.

Vedle Volkanovskiho bude svůj šampionský pás obhajovat také kyrgyzská "střela" Valentina Shevchenko, která dominuje muší divizi už dva a půl roku. Titul šampionky získala nad Joannou Jedrzejczyk a od té doby jej zvládla obhájit hned pětkrát a pokaždé se jednalo o naprosto dominantní výkon. I proto se čím dál tím častěji ozývají hlasy, že by měla tato úžasná thaiboxerská šampionka, která se skvěle přeorientovala na MMA, dokončit trilogii s královnou bantamu a pérovky, Amandou Nunes, která přichystala Shevchenko jediné dvě (a velice těsné) porážky v UFC.

Na tento zápas si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat, protože teď si o titulový zápas řekla Lauren Murphy. I této americké bojovnici, která dříve čelila drogové závislosti, nedělá problémy bojovat jak v postoji, tak na zemi. To ostatně dokazuje už několik let v UFC, kde momentálně drží pět vítězství v řadě, což jí v muší váze zajistilo třetí místo v žebříčku a také premiérový post vyzyvatelky.

Třešničkou na libovém dortu v podobě turnaje UFC 266, bude bezpochyby návrat "ztraceného syna" Nicka Diaze, staršího z bratrů Diazových. Jeden z nejdrsnějších bojovníků vůbec, který byl kdysi i vyzyvatelem a bojoval s těmi nejlepšími bojovníky své doby, se po pěti letech vrací do oktagonu, kde na něj v odvetném zápase čeká další tvrďák, Robbie Lawler. Oba se spolu už utkali před dlouhými 17 lety a Robbie má Nickovi co vracet. Diaz jej totiž knockoutoval nenápadným hákem ve druhém kole, což tehdy čekal jen málokdo. Jak moc se na Nickovi, který prý nikdy nepřestal trénovat, podepíše "zápasová zrezivělost", se dozvíme 25. září.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články