Očekávaný souboj Volkanovski versus Ortega o titul pérové váhy se odkládá na neurčito

Očekávaný souboj Volkanovski versus Ortega o titul pérové váhy se odkládá na neurčito Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Australský šampion byl těsně před zápasem pozitivně testován na covid-19, titulová bitva se tak musí odložit.

Jedním z vrcholů nadcházejícího turnaje UFC 260, který se odehraje příští týden, měl být souboj o titul pérové váhy mezi šampionem Alexanderem Volkanovskim a Brianem Ortegou. Organizace ale oznámila, že je nucena duel odložit. Důvod v dnešní době už asi nikoho nepřekvapí, první jmenovaný byl totiž pozitivně testován na covid-19.

"Když jsem odlétal z Austrálie, tak jsem byl negativní, stejně tomu bylo i při vstupu do UFC bubliny, ale můj poslední test byl pozitivní," vyjádřil se Volkanovski prostřednictvím svých sociálních sítí. "Pracovali jsme opravdu tvrdě, abychom byli na tenhle zápas připraveni a jsem opravdu zdrcený, že se stalo tohle. Dodrželi jsme veškerá opatření, abychom se nenakazili, ale tentokrát nám to nebylo souzeno."

Volkanovski naposledy bojoval v červenci loňského roku, kdy po hodně kontroverzním bodovém výsledku ubránil titul před Maxem Hollowayem. Ten je zároveň jediným přemožitelem Ortegy, kterého v prosinci 2018 doslova zdemoloval. Američan od té doby stihl jeden zápas, do nějž nastoupil jako znovuzrozený. Chan Sung Junga známého též pod přezdívkou "Korean Zombie" totálně deklasoval a dal jasně najevo, že se s ním do budoucna pořád musí počítat na těch nejvyšších příčkách.

Jelikož se s Volkanovskim jedná o titulový zápas, UFC nebude pro Ortegu na poslední chvíli hledat náhradníka a raději zápas odloží. Není však zatím jisté, kdy jej bude možné uskutečnit. Nadcházející UFC 261 za měsíc má na kartě už nyní 3 titulové zápasy, takže je velmi nepravděpodobné, že by organizace přidala další. Volba tedy dost pravděpodobně padne na turnaj s pořadovým číslem 262, kterému má vévodit bitva mezi Charlesem Oliveirou a Michaelem Chandlerem o uvolněný titul v lehké váze.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články