„Někdo dostane KO!“ předvídá Gaethje výsledek zápasu s Chandlerem

„Někdo dostane KO!“ předvídá Gaethje výsledek zápasu s Chandlerem Justin Gaethje si nebere servírky v oktagonu ani mimo něj. | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje se těší na pořádnou bitvu s Michaelem Chandlerem a doufá, že se z jeho soupeře nestane zbabělec.

Za necelý měsíc se můžeme těšit na kvalitní obsazení turnaje UFC 268, mezi kterými bude i zápas Justina Gaethjeho a Michaela Chandlera.

Gaethje se v oktagonu UFC naposledy představil před rokem, když ve druhém kole podlehl bývalému šampionu Khabibu Nurmagomedovi, který jej ve druhém kole uškrtil. Od té doby americký bojovník nezápasil a v jeho lehké divizi se mezitím stala spousta věcí. I přestože byl tehdy druhý v žebříčku, šanci na uvolněný titul po Khabibově odchodu do sportovního důchodu dostal Charles Oliveira a Michael Chandler, kteří jej tak přeskočili. To se samozřejmě Gaethjemu moc nelíbilo, protože chtěl sám znovu bojovat o titul:

„Prohrál jsem. Nemyslím si, že bys měl dostat titulovou šanci hned po porážce, ale myslím, že tady byly zvláštní okolnosti. Podobně jako okolnosti, které daly Corymu Sandhagenovi titulový zápas (Sandhagen se má utkat s Yanem o prozatímní titul bantamové váhy, pozn. red.). Zrovna prohrál a skočil hned do titulového zápasu, přičemž šampion v tomto případě neodešel do důchodu. Jsou tu další případy bojovníků, kteří dostali titulový zápas po porážce. Takže ano. Myslím, že to je pitomý způsob jak říct, že bych neměl dostat titulový zápas, jen proto, že jsem prohrál. Okolnosti byly jiné.“

Teď ale bude mít Gaethje možnost se souboji o šampionský pás znovu přiblížit, protože působivé vítězství nad Chandlerem by jej zcela jistě dostalo do skvělé pozice v nabité lehké divizi. A Gaethje doufá, že s Chandlerem předvedou úžasný zápas, tak jak to mají oba ve zvyku:

„Tenhle chápek se jde rvát. Miluje bojování stejně jako já. Různé styly tvoří zápasy a tohle bude pro fanoušky skvělý zápas. Někdo dostane KO – ledaže by se z něj stal srab a chtěl z toho udělat celou dobu wrestlingový zápas. Mluví o tom, že ten, kdo se bojí, udělá krok dozadu. On bude ten, kdo se bojí, když se začne snažit o takedown, protože se mu nebude líbit moje síla. Tak si myslím, že to bude.“

„Půjdu tam a 6. listopadu urvu výhru a potom budu zápasit s vítězem mezi Poirierem a Oliveirou,“ řekl odhodlaně Gaethje. „Takový je plán. Číslo 1 bojoval s číslem 5, číslo 3 bojoval s číslem 4 a když jste byli číslo 2, podělali vás. A shodou okolností se stalo, že moje jméno bylo na tom druhém místě,“ stěžuje si Gaethje, že jej UFC dost dlouho přehlíželo na pozici dvojky v žebříčku lehké váhy.

„Je to tak, jak to je,“ řekl nakonec smířeně. „Mám před sebou příležitost dostat co chci, takže toho využiju.

Na zápas s Chandlerem je Gaethje pořádně natěšený. A nejen na něj, ale také na fanoušky a atmosféru, kterou diváci v Madison Square Garden přichystají. Justin Gaethje totiž své dva poslední zápasy vybojoval bez fanoušků a těší se na energické prostředí, které lidi v aréně vytvoří.

„Nemůžu se dočkat zápasu před fanoušky. Rád se předvádím a moje dva poslední zápasy byly jiné. Nemůžu se dočkat, až tam budu, ucítím tu horečku, ten masakr, lidi, kteří si přejí abych prohrál, vyhrál, všechno tohle. Jsem natěšený jít tam a udělat show. Nikdy už nechci bojovat bez fanoušků, nebavilo mě to, nebylo to ideální,“ završil Gaethje, který si brousí zuby na titulovou šanci i další bonus za výkon či zápas večera.

Duel mezi Chandlerem a Gaethjem se uskuteční 6. listopadu a ozdobí už tak nabitý turnaj UFC 268, kde se spolu o titul welterové váhy už podruhé utkají Kamaru Usman s Colby Covingtonem a o titul slámové váhy si dají odvetu Rose Namajunas a Zhang Weili.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články