Neporažený bojovník Gane chce jít rovnou pro titul a rád poměří síly s bývalým parťákem Ngannouem

Neporažený bojovník Gane chce jít rovnou pro titul a rád poměří síly s bývalým parťákem Ngannouem Alexander Volkov - Ciryl Gane | zdroj: Getty Images

Ciryl Gane po víkendovém vítězství ohlásil že je připravený na titulový zápas a pochválil nynějšího šampiona Ngannoua.

Francouzský MMA bojovník Ciryl Gane byl v loňském roce označen za jednu z budoucích hvězd tohoto sportu a tyto predikce zatím také naprosto naplňuje. S MMA sice začal teprve před třemi roky, ale za tu dobu zvládl vystoupat až na třetí příčku těžké váhy UFC a stále nepotkal žádného přemožitele. Tuto parádní formu potvrdil také tento víkend s Alexanderem Volkovem, nad kterým získal devátou výhru v řadě.

Gane působil proti Volkovovi neskutečně sebevědomým dojmem a ve stejném rozpoložení předstoupil i na pozápasovou tiskovou konferenci, kde okamžitě utnul několik novinářů. Ti se ho totiž ptali, zda mu nevadí, že už druhý duel v řadě musel pro vítězství bojovat celých dlouhých pět kol. Francouz se na tyto dotazy pouze usmál a oznámil, že je i tak co oslavovat.

Zároveň také oznámil, že už by šel nejraději bojovat rovnou o titul a je ochotný si na tuto šanci počkat. „Myslím, že dnes jsem prokázal, že jsem připravený na to nastoupit v titulovém zápase, “ řekl Gane. „Takže kdyby mě UFC chtělo dát titulový zápas, tak hlásím, že jsem připraven.“

Nyní je v těžké váze UFC šampionem Francis Ngannou, kterého Gane moc dobře zná, jelikož s ním před časem Kamerunec působil v pařížském gymu, kde spolu prý i často spárovali. „Tento muž je opravdu silný a teď opravdu nevtipkuji,“ přiznal Gane.

Podotkl však také, že strach by z takové protivníka neměl a nemá problém skřížit cesty s bývalým tréninkovým parťákem. "Jsem s tímto zápasem v pohodě, pokud k němu dojde. Měl jsem to tak stejně i před (Ngannouovým) titulem. Kdybych teď bojoval o titul, jsem s touto situací v pohodě, protože už nejsme ve stejném gymu. Pokud bychom spolu bojovali o pás, tak by to bylo super pro mě, pro něj, pro mého trenéra i pro celou MMA továrnu.“

Kdy a jestli vůbec by měl Gane nakonec opravdu dostat šanci je veliká neznámá, protože Ngannou má v současnosti domluvený zápas s nynější dvojkou, kterou je Derrick Lewis, a čeká se na potvrzení oficiálního datumu, které by mohlo vyjít na září. Do toho je ve hře ještě Francisovo dokončení trilogie s bývalým šampionem Stipem Miocicem a stále se by se v těžké váze měl objevit také dlouho avizovaný bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones.

Tyto výpočty by znamenaly, že by Ganeho čekací lhůta mohla být opravdu dlouhá a možná nakonec bude donucený mezitím vzít alespoň ještě jeden zápas. To už jsou ale pouze čisté dohady a alespoň částečný konkrétní vývoj ve špičce těžké divize se dozvíme snad už v následujících týdnech.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články