Nepoučitelný Jayson "Mayhem" Miller opět lítá v problémech, tentokrát měl v klubu škrtit fanouška

Nepoučitelný Jayson "Mayhem" Miller opět lítá v problémech, tentokrát měl v klubu škrtit fanouška Jason "Mayhem" Miller byl vždycky za blázna | zdroj: Profimedia

Sotva Jasona Millera pustili z vězení, už zase lítá v průšvihu. V hotelovém klubu údajně napadl fanouška.

Přezdívka Mayhem (mela, chaos, nebo také těžké ublížení na zdraví) na amerického fightera Jasona Millera skutečně sedí. Značná část jeho kariéry je totiž lemována problémy se zákonem. V roce 2021 byl kvůli rvačce v baru, při níž jeden z poškozených utrpěl zlomeniny žeber, odsouzen k odnětí svobody. Na svobodu byl propuštěn až letos v květnu.

A vypadá to, že se za mříže brzy vrátí. Před pár dny měl totiž v hotelovém klubu v Hollywoodu napadnout fanouška, který ho podle policie přišel pozdravit. Z neznámých důvodů však došlo k hádce, načež Miller začal muže škrtit. Naštěstí ale zakročil pracovník ostrahy. Mayhem se pak vytratil dříve, než dorazila policejní hlídka. Následující den se však na místo vrátil a muži zákona si ho přijeli vyzvednout.

Miller byl sice po pár hodinách propuštěn z cely předběžného zadržení, vyšetřování ale pokračuje. Celý incident údajně zachytila bezpečnostní kamera, takže je zřejmě jen otázkou času, než se známý bouřlivák bude za své činy opět zodpovídat před soudem.

Problémový už od dětství

Mayhem se jako rváč profiloval už v dětství, dokonce byl kvůli tomu vyhozen ze střední školy a jeho rodina se musela přestěhovat, aby mohl nastoupit jinam. Podle svých slov pak začal obcházet karate kluby a vyzývat karatisty na souboj. K jeho překvapení ale odmítali. Populární nebyl ani v judistickém oddíle, odkud ho trenér raději poslal do klubu MMA. "Zatáhl mě stranou a řekl: Jasone, já vím, že chceš být ultimátní bojovník, takže tady asi o blok dál je gym. Běž tam. A já si říkal, proč mi to sakra neřekl dřív?" vzpomínal na začátky kariéry už coby slavný zápasník.

V MMA se našel, jeho kariéru ale doslova lemují rvačky s ostatními zápasníky. Ta nejznámější se odehrála na turnaji Strikeforce v Nashville. Když Jake Shields dával po vítězství nad Danem Hendersonem v kleci pozápasový rozhovor, objevil se vedle něj právě Miller. "Co bude s mou odvetou, brácho?" zeptal se, načež vypukla rvačka mezi ním a Shieldsovým týmem, tedy mimo jiné i bratry Diazovými. Následně loboval za zápas se starším Nickem, jednání ale ztroskotala na váze, v níž by se souboj odehrál.

Nedlouho poté byla organizace Strikeforce odkoupena UFC, a tak se tam objevil i Miller, který v té době patřil mezi největší hvězdy i díky tomu, že na MTV moderoval populární pořad Bully Beatdown, v němž šikanátoři v kleci čelili profesionálním bojovníkům (později se ale ukázalo, že minimálně v některých případech bylo vše zinscenované). UFC toho využilo a obsadilo Millera do své vlastní show The Ultimate Fighter, kde figuroval jako trenér proti Michaelu Bispingovi, který jej ve finálním souboji porazil na TKO.

V květnu 2012 následoval ještě zápas se C.B.Dollawayem, po něm ale Dana White uvedl, že Miller v jeho organizaci končí. Jako důvod uvedl nespecifikovaný pozápasový incident v zákulisí. Nelíbilo se mu ani to, že na oficiální vážení přišel s růžovým boa okolo krku. Pravděpodobně však roli sehrálo i Jasonovo chování v civilním životě.

Problémy se zákonem

Miller šílence očividně nehrál jako někteří jiní bojovníci. Už v létě roku 2011 byl totiž zadržen policií kvůli tomu, že omezil na osobní svobodě svou sestru. Té se ale nakonec podařilo z domu i přes jeho odpor utéct a udala jej s tím, že ji měl chytit do kravaty. On sám se usvědčil na sociální síti Twitter, kam během večera napsal, že sleduje UFC a musel při tom zápasit se svou sestrou. 

O rok později byl Mayhem zatčen v kostele, kam se vloupal, aby tam poničil vybavení. Policie ho našla ve druhém patře, jak tam nahý spí na pohovce. Kněz ale nakonec žalobu stáhl s tím, že spíše než vězení Jason potřebuje spirituální vedení. 

To však vůbec nepomohlo, Miller byl v dalších letech opakovaně zadržen za domácí násilí. V roce 2014 se odmítal vzdát policii a ze svého domu celou situaci komentoval na Twitteru. Po pěti hodinách si pro něj nakonec přišla zásahová jednotka SWAT. Při další příležitosti jej pak policisté museli zpacifikovat paralyzérem. V jeho kriminálních záznamech nechybí ani jízda pod vlivem, vandalismus, krádež automobilu či plivání na policistu. Naposledy putoval za mříže na podzim roku 2021 kvůli rvačce v baru, při níž poškozenému zlomil nespecifikovaný počet žeber.

Jak již bylo zmíněno, na svobodu se dostal letos v květnu, blázen jako on by ale měl nejspíš být zavřen na psychiatrii, jinak hrozí, že v budoucnu provede ještě větší šílenosti.

Zdroje:  tmz.com , mmafighting.com , mmamania.com

Nejnovější články