„Nesmrtelný“ veterán Brown chce po šíleném zápase odvetu. Jeho soupeř souhlasil, má to však háček

„Nesmrtelný“ veterán Brown chce po šíleném zápase odvetu. Jeho soupeř souhlasil, má to však háček Matt Brown trefuje Bryana Barberenu jedním ze svých patentovaných loktů. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matt Brown předvedl spolu s Bryanem Barberenou úžasný zápas, který ale těsně prohrál. Požádal tak o odvetu, která se ale i přes souhlas jeho soupeře nemusí uskutečnit.

Nejlepším zápasem na uplynulém UFC Columbus byl bezpochyby duel mezi Mattem "The Immortal" Brownem a Bryanem Barberenou, ve kterém se naplno projevila tvrdost obou borců a jejich vůle zvítězit, za což si vysloužili bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

To však u Matta Browna není velkým překvapením. Jeho zápasy nikdy nenudí, o čemž svědčí 4 bonusy za zápasy večera a také nespočet rekordů, který 41letý Američan nastavil. Drží například rekord pro nejvíce ukončení (14) ve welterové divizi a s Vitorem Belfortem se dělí o druhou příčku v počtu nejvíce knockoutů v historii UFC (12). Tam odbojoval už neuvěřitelných 29 zápasů, což je nejvíc ve welterové divizi.

Nejznámější je ale Matt pro svoji houževnatost a tvrdost. Jeho přezdívka „The Immortal“ (v překladu „Nesmrtelný“) je velice přiléhavá a Brown vyniká především v divokých přestřelkách, ve kterých přebíjí své soupeře svou odolností a také tvrdými lokty, na které je specialista.

Ty od něj také pocítil Bryan Barberena, který v prvním kole tahal za kratší konec a Brown byl ve svém živlu. Jenže druhé kolo už bylo o poznání vyrovnanější a Barberena dal Brownovi ochutnat jeho vlastní medicínu, když jej trefil tvrdým loktem, po kterém byl veterán značně otřesený. Také třetí kolo připravilo divákům neskutečnou podívanou, kdy se oba borci snažili všemi silami toho druhého ukončit a v divokých přestřelkách rozdávali i přijímali pořádné rány.

Ve velice těsném zápase nakonec bodoví rozhodčí přiřkli vítězství v poměru 2:1 Barberenovi, s čímž Brown, který navíc bojoval před domácím publikem, rozhodně nebyl spokojený. Soupeři sice s respektem pogratuloval, ale po pár dnech se mu to rozleželo v hlavě a řekl si na Twitteru o odvetu:

„Nejsem ten, kdo by většinou žádal o odvety a nebudu tě s tím otravovat, ale jestli by sis to chtěl někdy ještě jednou rozdat, tak bych do toho šel brácho.

Bryan Barberena na to záhy reagoval a s odvetou souhlasil: „Kdykoliv brácho! Moc rád bych to udělal znova.“ 

Barberena se těsným vítězstvím dostal nedaleko hranice top 15 bojovníků ve welterové váze a ve svých 32 letech je patrně na vrcholu sil. Jediným a poměrně velkým problémem je, že zápasem s Brownem mu vypršela smlouva s UFC a organizace mu ji zatím neprodloužila:

„Jsem opravdu rád, že se ten zápas odehrál, protože to byl poslední zápas na mé smlouvě,“ řekl Barbena po zápase. „Nechával jsem si to pro sebe, ale tohle byl můj poslední zápas podle smlouvy. UFC neřeklo nic ohledně projednání nového kontraktu, i když jsem se na to snažil zeptat.“

„Dano White, pojďme si o tom promluvit,“ vyzval Barbena svého šéfa. „Strašně rád bych pokračoval v zápasení. Rád bych pokračoval v dělání dobré show. Nechci bojovat nikde jinde. Jestli je to konec a už mě nechceš, tak je to v pohodě a pověsím rukavice na hřebík. Měl jsem je nechat v oktagonu, pokud by to tak opravdu bylo. Jestli ne, moc rád bych dál dělal show pro lidi.“

Sám Matt Brown (41) už má nejlepší léta sice určitě za sebou, ale i v pokročilejším věku (na bojovníka UFC) předvádí skvělé zápasy a dokáže potrápit a také porážet mladší bojovníky. Navíc se do důchodu jen tak nechystá a už před zápasem s Barberenem prozradil, že jej ještě nějaký čas budeme v oktagonu vídat:

„Plán je pokračovat, dokud mi neodpadnou kola. Musím udržovat svůj mozek v pořádku, ale zatím to nemělo špatný vliv. Jsem součástí clevelandské klinické studie (studie, která monitoruje mozek bojovníků a jiných plnokontaktních sportovců) a moje výsledky se po čase zlepšily, což je šílené. Můžu pokračovat tak dlouho, dokud bude můj mozek v pořádku. Kdo ví? Beru jeden zápas za zápasem. To by se ale klidně mohlo změnit příští týden. Mohl bych si říct ‚Víte co? Kašlu na to!‘ Není to o tom, že by byly těžké zápasy. Tohle bych mohl dělat dalších 20 let. Je to prostě život, který ti připraví překážky. Jestli se ti v životě něco stane, tak se to projeví i v bojování. Co se týče toho být motivovaný, disciplinovaný a užívání si a milování bojování, tak bych to mohl dělat v podstatě do smrti.“

Zdroje:  BJPenn.com , mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články