Odolný Drakkar Klose si to o víkendu rozdá s ranařem Stephensem. "Mám z něj strach a to mě nakopává!"

Odolný Drakkar Klose si to o víkendu rozdá s ranařem Stephensem. "Mám z něj strach a to mě nakopává!" Drakkar Klose | zdroj: Getty Images

Drakkar Klose přivítá o víkendu v lehké váze Jeremyho Stephense a chce s ním předvést pořádnou show.

Velkolepý turnaj UFC 261 se už pomalu blíží (24. května), ale ještě před ním se tento víkend odehraje menší akce s podtitulem Vegas 24. Zde v co-main eventu přivítá Drakkar Klose v lehké váze Jeremyho Stephense.

Stephensovi, který patří mezi veterány UFC, se poslední tři roky moc nedařilo. V pérové divizi se sice pohyboval ve špičce, ale z posledních pěti zápasů s těmi nejlepšími si neodnesl ani jedno vítězství (čtyři prohry a jeden bez výsledků) a v posledním roce začal mít navíc problém s udržením hmotnosti, takže s Calvinem Kattarem zápasil v domluvené váze.

I proto se rozhodl, že zkusí opět štěstí v nabité lehké divizi, kde naposledy bojoval v roce 2012. A na začátek dostal Stephens právě Kloseho, který sice není umístěný v nejlepší patnáctce, ale rozhodně patří ke kvalitním bojovníkům. Prezentuje se především skvělým fyzickým fondem a už několikrát ukázal, že je schopný absorbovat enormní množství ran.

Za vše vypovídá to, že Beneil Dariush, se kterým Klose bojoval naposledy, byl teprve prvním bojovníkem, který ho dokázal ukončit před limitem (KO ve druhém kole) a připravil mu teprve druhou porážku jeho kariéry. Teď je Drakkar ještě dvakrát více motivovaný, protože Stephens pro něj momentálně představuje soupeře s nejzvučnějším jménem.

„Jsem hodně nadšený,“ řekl Klose v nedávném rozhovoru pro podcast Just Scrap Radio serveru BJPenn. „Když vezmu své poslední soupeře, tak jsem neměl důvod bát se toho, s čím přijdou. Z Jeremyho strach mám a to mě nakopává. Jsem šťastný, že tam můžu jít a rozdat si to s ním.“

Stephens má za sebou sice řadu porážek, ale Klose si je moc dobře vědomý toho, jak nebezpečným protivníkem umí být. Jeremyho statistika úspěšných KO (19) je opravdu dechberoucí. I tak se nechce Drakkar držet zpátky. Očekává, že udělají velkou přestřelku, kterou pobaví fanoušky a třeba i zabojují o bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera.

„Možná, že teď prohrával, ale pořád to má v sobě a umí to přinést, na což se těším,“ prohlásil Klose. „Prostě do toho pojďme a udělejme show. Je to skvělý člověk a já doufám, že to bude jeho nejlepší verze. Nechci zbít někoho, kdo je zraněný nebo s ním není něco v pořádku. Doufejme, že má skvělý tréninkový kemp a nedošlo k žádnému zranění, abychom mohli předvést show.“

Z vítězství by měl Klose opravdu velkou radost, ale zároveň tuší, že ve veliké konkurenci, která momentálně v lehké váze je, mu to moc nepomůže. I proto už předem avizuje, že nejspíš po tomto zápase odejde místo Stephense do pérové váhy, kde cítí větší šance na umístění se mezi žebříčkovou elitou. Teď se však soustředí především na to, aby vyhrál.

„Půjdu tam a to vítězství získám. Prostě vyhraju,“ zakončil Klose rozhovor. „Ve třetím kole bych ho možná dokázal přetlačit a ukončit. Jsme si oba dost podobní. Oba bojujeme se spoustou emocí. Jde teď spíše o to, kdo bude mít své emoce lépe pod kontrolou a kdo dokáže lépe zrealizovat svoji strategii.“

Zda dokáže Stephens napravit svojí nepříznivou sérii a nebo mu Klose přidá další "hřebíček do rakve" se dozvíme už ze soboty na neděli. Hlavní karta, které vévodí souboj Roberta Whittakera s Kelvinem Gastelumem začíná ve 4 hodiny ráno a na Fights.cz si budete moci jako vždy přečíst reportáže z toho nejzajímavějšího, co se na turnaji událo.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články