Oliveira vyhlíží návrat do boje a zacílil na soupeře, který by jej mohl dostat zpět k titulu

Oliveira vyhlíží návrat do boje a zacílil na soupeře, který by jej mohl dostat zpět k titulu zdroj: Profimedia

Charles Oliveira byl v nejlepší formě svého života, než přišel Islam Makhachev a vzal mu jeho sen v podobě šampionského pásu UFC. Po krátké pauze je ale Brazilec připraven na návrat a to rovnou proti soupeři, s nímž jiní bojovat odmítají.

 

Šňůra jedenácti vítězných zápasů v řadě a vymýcení špičky divize z něj dělalo právoplatného vládce lehké váhy UFC. Charles Oliveira si žil svůj sen, tedy až do 22. října loňského roku. Z dagestánských hor se totiž přiřítila lavina, na kterou brazilský čaroděj nestačil. 

Oliviera byl šampionem lehké váhy od května roku 2021, když po odchodu neporaženého Khabiba Nurmagomedova ukončil v titulovém zápase Michaela Chandlera. Po zisku opasku potom porazil špičku divize, když v první titulové obhajobě ´uškrtil´ ve třetím kole Dustina Poiriera. 

Druhá obhajoba ale nedopadla podle představ brazilského bojovníka, i když po vzrušujícím zápase s Justinem Gaethjem svítila u jeho jména zeleně svítící kolonka znamenající vítězství. Před samotným duelem totiž neuspěl na váze a o titul přišel. Po souboji slíbil, že pás šampiona znovu získá, nicméně jak už bylo uvedeno výše, v dalším titulovém zápase mu vystavil stopku Islam Makhachev. 

Svěřenec Khabiba Nurmagomedova od prvních vteřin zápasu vyvíjel neuvěřitelný tlak a Brazilci vůbec nedovolil dostat se do zápasu. Ve druhém kole nasadil Makhachev arm triangl, který byl tak těsný, že Oliveira prakticky ihned odklepal. „Slibuji, že se vrátím silnější,“ řekl toho večera v pozápasovém interview ještě v kleci, přičemž uznal kvality svého přemožitele. „Zranění lvi jsou vždy nejnebezpečnější zvířata, jak se vrátím, budu zase lovit,“ slíbil pak. 

Během nedávného rozhovoru pro AG Fight pak Oliveira nastínil bližší informace o svém návratu a navíc prozradil jméno soupeře, se kterým by se chtěl utkat. „Chci bojovat koncem března nebo začátkem dubna, to je můj cíl. Nepřišel jsem si tu jen hrát, přišel jsem se zapsat do historie tohoto sportu.“

„Potřebuji chlapa, který vyhrává. Mám stejnou minulost s Beneilem Dariushem, taky jsem se držel dlouho mimo první pětku divize a čekal na příležitost,“ označil současnou čtyřku lehké váhy, která tahá sérii osmi vítězství v řadě. Oliveira se měl s Beneilem utkat už v roce 2020, nakonec ale zápas nedopadl kvůli jeho odstoupení.  

„Dariush má velkou vítěznou sérii, pochází ze stejné školy jako já, Chute Boxe,“ jmenoval brazilský bojový styl. Ačkoliv totiž Beneil trénuje v USA, jeho vrchním koučem je Rafael Cordeiro. „Je dost pravděpodobné, že toto je duel, který mě znovu přivede do boje o pás," věří zároveň Oliveira.

Dariush si nedávno neúspěšně domlouval zápas s Dustinem Poirierem, se kterým vedl válku na sociálních sítích. Ten ale nabídku na souboj odmítl. Ten přestože nedostal titulovou šanci, neskládá zbraně a rozhodně chce zůstat aktivní. Hozeného lasa by se tak mohl Američan iránského původu určitě chytit, Oliveira byl koneckonců jedním z těch, které jmenoval jako své potenciální soupeře. 

Zápas takového formátu by se určitě odehrával na velkém číslovaném turnaji, UFC má na březen již naplánované dva takové – v Las Vegas a v Londýně. Dočkáme se právě tam této zajímavé bitvy?

Zdroje:  Ag Fight

Nejnovější články