One man show francouzského zázraku. Gane profesorsky vyškolil Spivaca a zvítězil na TKO

One man show francouzského zázraku. Gane profesorsky vyškolil Spivaca a zvítězil na TKO zdroj: Foto: Getty Images

Byla to jako hra kočky s myší. Ciryl Gane nedal Spivacovi žádnou šanci a ukončil jej ve druhém kole.

Sobotní turnaj UFC v Paříži uzavřel hlavní zápas večera v těžké váze mezi domácím supertalentem Cirylem GanemSergeyem Spivacem. Zatímco Gane si potřeboval zlepšit reputaci po rychlé porážce z rukou Jona Jonese ze začátku roku, rozjetý moldavský medvěd se třemi vítězstvími v řadě pomýšlel v případě výhry nad Francouzem na titulový zápas.

Stylisticky se jednalo o klasický zápas wrestlera se strikerem, ve kterém většinou vítězí wrestleři, ale Francouzova rychlost, pohyb a přesnost byly nad Sergeyovy síly a Ciryl ho doslova vyškolil.

Od začátku zápasu tahal Spivac za kratší konec provazu, Gane kolem něj kroužil jako hladový vlk a ostřeloval ho rychlými předními direkty a lowkicky, zatímco jakýkoliv Moldavanův útok eliminoval skvělým pohybem na nohách.

Sergey na technického a rychlého Ganea zkrátka nedokázal najít odpověď. V půlce kola se sice pokusil o takedown, ale ten mu Ciryl velice pěkně ubránil a začal jej pak trestat ještě více. Zaměřil se na břicho a každým úderem bral Spivacovi potřebný kyslík.

První kolo Sergey sice ještě dokázal přežít, ale ve druhé pětiminutovce šlápl Gane na plyn ještě více a rozjel svoji „one man show“. Spivac se nestíhal bránit a neustále inkasoval. Gane se znovu zaměřil především na spodek a posílal tam Moldavanovi tvrdé kopy, údery i kolena. Po minutě a půl už toho měl Sergey plné zuby, Ciryl ucítil krev a chtěl zápas ukončit. Nedělal ale nic zbrkle a systematicky naháněl zoufalého soupeře po obvodu klece a nemilosrdně jej zasypával údery.

Po několika hammer-fistech za ucho v postoji, po kterých šel Spivac stále níže k zemi, rozhodčí usoudil, že je na čase zápas ukončit a Ciryl Gane tak po bezchybném výkonu hladce vyhrál na TKO ve druhém kole.

„Děkuji,“ poděkoval Ciryl v pozápasovém rozhovoru Michealu Bispingovi, který jeho výkon označil za perfektní. „Jsem z toho opravdu šťastný. Byla to moje mise, protože můj poslední zápas byl hrozný, takže dnes to byla moje mise dokázat, že jsem pořád tady. Pojďme si teď pro ten pás.“ 

Ciryl také přiznal, že se nebál Spivacova wrestlingu, protože přišel do oktagonu s taktikou, jak na něj vyzrát: „Byla to moje mise, protože předtím jsme to dvakrát podělali s Jonem a Francisem. Ale dnes jsme přišli s jasným plánem a já jsem ho dodržel. A viděli jste výsledek.“

V publiku byl také Tom Aspinall, který si dělal zálusk na vítěze tohoto zápasu. Na otázku, jestli s ním chce Ciryl bojovat, ale francouzský borec odpověděl trochu vyhýbavě: „Víte, moje mise je jít kupředu. Neuspěl jsem v zápase o titul, takže moje mise je dostat ten pás. A to hodlám udělat, jít kupředu.“

Co se tedy bude dít na špici těžké váhy dál? Šampiona Jona Jonese vyzve v dost nesmyslném zápase bývalý šampion Stipe Miocic, který naposledy bojoval před dvěma a půl lety, kdy dostal KO od Francise Ngannoua. Výběr dalšího vyzyvatele se tak bude dít pravděpodobně mezi Cirylem Ganem, Tomem Aspinalem a bombardérem Sergeiem Pavlovichem a už teď je jasné, že ani jeden z nich nehodlá brát zajatce.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články