Supertalentovaný Ciryl Gane přiznal, co ho mrzí, když se ohlédne za svou kariérou

Supertalentovaný Ciryl Gane přiznal, co ho mrzí, když se ohlédne za svou kariérou Ciryl Gane | zdroj: Profimedia

Patří k nejlepším MMA bojovníkům světa. Přesto Ciryl Gane nevyniká extra pílí a když nemusí, v tělocvičně moc času netráví.

Existují jen dva typy úspěšných sportovců. Jedni mají talent od pána Boha, zatímco druzí ho kompenzují pílí a tvrdým tréninkem. Francouzský zápasník Ciryl Gane je první případ. K bojovým sportům se dostal až ve 24 letech, když přijal nabídku kamaráda ze školy, aby s ním zašel na trénink thajského boxu. Po pěti měsících pak nastoupil do zápasu a vyhrál na KO.

V Muaythai nakonec absolvoval 13 profi fightů, přičemž dokázal po pouhých třech letech tréninku porazit i Belgičana Yassina Boughanema, tehdejšího šampiona asociace WBC. 

Další zlom nastal v březnu 2017, když se zašel do tělocvičny MMA Factory nabídnout jako kickboxerský sparing. Paradoxně tam ale na první pohled moc velký dojem neudělal, jak zavzpomínal jeho současný trenér Fernand Lopez:

„Když jsme se poprvé potkali, byl příjemný, milý a řekl mi, že je těžká váha. Mně ale přišel příliš hubený. Pak mi povídal, že bude v Tours bojovat s Bricem Guidonem, velkou postavou v thajského boxu. Pomyslel jsem si, že je to lhář, a že dostane nakládačku. No a týden na to ho Ciryl poslal k zemi ve druhém kole.“

MMA se Gane začal naplno věnovat od začátku roku 2018 a letěl v něm vzhůru snad ještě rychleji. Po pouhých třech zápasech přišla pozvánka do UFC. Příliš brzy, mysleli si určitě mnozí fanoušci. "Bongamin" se ale mezi elitou neztratil a přistál po 7 vítězstvích v řadě až v titulovém zápase. Na Francise Ngannoua ale nestačil, obrovitý Kamerunec totiž ukázal, že jeho bývalý týmový parťák má stále velké mezery ve wrestlingu a boji na zemi.

Většina bojovníků by po takovém zjištění okamžitě zamířila zpátky do tělocvičny a začala makat na odstranění nedostatků. Ne však Gane.

"Mám grappling rád. Ale bohužel je pravda taková, že jsem líný. Trénuju jen, když mám ohlášený zápas," přiznal Francouz v rozhovoru pro La Sueur. "Mám spoustu mediálních povinností, profesních příležitostí mimo sport. Nemůžete všem těm věcem říct ne. Také musím věnovat čas rodině, odpočívat."

"Když se ohlédnu za svou kariérou, tak mám jednu výčitku – trénuju jen, když mám zápas. Naposledy jsem bojoval loni v září s Tuivasou, od té doby jsem sotva trénoval, vrátil jsem se až když byl ohlášen zápas s Jonesem."

Cirylova slova je ale nutno brát s jistou rezervou. Je to totiž známý vtipálek, takže je možné, že na svých nedostatcích pilně pracoval. O motivaci by nouzi mít neměl, vždyť už 4. března bude mít opět šanci získat šampionský pás a navíc porazit možná toho vůbec nejlepšího bojovníka v dějinách MMA – Jona Jonese. Ten je vyhlášený svým bojovým IQ, takže i sám "Bon Gamin" očekává, že proti němu bude volit cestu nejmenšího odporu. "V postoji už mu nadělala problémy spousta lidí. Pokud bychom se zítra utkali v boxu, myslím, že budu lepší než on. Předpokládám tedy, že půjde spíš tam, kde nejsem tak dobrý. To je přirozené."

Zdroje:  La Sueur

Nejnovější články