Paulo Costa lituje, že do prohraného souboje s Adesanyou vůbec nastoupil. "Moje noha byla úplně oddělaná," říká

Paulo Costa lituje, že do prohraného souboje s Adesanyou vůbec nastoupil. "Moje noha byla úplně oddělaná," říká Paulo Costa svoji životní šanci doslova promarnil. | zdroj: Getty Images

Paulo Costa svojí prohru s Adesanyou, která byla první v jeho kariéře, obhajuje jako chybu svého týmu, protože už před zápasem měl údajně zraněnou nohu.

Nyní se ještě na chvíli vrátíme k hlavnímu titulovému zápasu turnaje UFC 253, který se odehrál 27. září 2020 a rozdali si to v něm o šampionský pás ve střední váze vyzyvatel Paulo Costa a obhájce Israel Adesanya.

Adesanya se s ranařem Costou vůbec nepáral a ukázal naplno své mistrovství. V prvním kole jej rozebral svými lowkicky a nedovolil Costovi prakticky nic a ve druhém kole mu po sérii úderu připravil pomocí TKO první porážku v jeho kariéře. Nyní se Costa objevil v živém vysílání na svém YouTube kanálu, kde prozradil, že měl poraněnou nohu a do tohoto zápasu vůbec neměl nastupovat.

„Možná jsem mohl být v zápase s Adesanyou použitelnější, ale před duelem se stalo mnoho věcí,“ řekl Costa. „Nerad o tom mluvím, protože by to mohlo znít jako výmluva, ale nemohl jsem spát, protože moje noha byla úplně oddělaná. Neměl jsem bojovat a měl jsem to odložit na další víkend nebo na delší dobu.“

Adesany vs Costa Stylebender ukázal v souboji své zkušenosti a Costu doslova vyškolil. | zdroj: Profimedia

„Viděl jsem teď, jak to proběhlo s Patrickym Freirem, který bojuje v Bellatoru a má stejného trenéra, Erica Albarracina. Jeho tým udělal správnou věc. Když ráno vstal, tak mu bylo špatně, v den zápasu měl komplikovaný zánět středního ucha a cítil závrať, takže nebojoval. Jsme na vysoké úrovni, takže pokud se necítíte, tak nemusíte bojovat. Byla to naše chyba.“

Costa si stále stojí za tím, že kdyby byl v naprostém zdravotním pořádku, tak by Adesanyu porazil. „Je to hbitý bojovník, velice rychlý, ale nepřesvědčil mě. Je to těžké říkat, protože jsem sem s ním prohrál a nebude to znít pravdivě. Můžu říct cokoliv chci a nebude to znít pravdivě, ale ubrečeně. Ale faktem je, že mě nepřesvědčil. Můžu s ním bojovat desetkrát a desetkrát to bude jiné.

Pravdou je, že se Costův tým snažil domluvit okamžitou odvetu, ale mezitím jim Adesanya pláchl do polotěžké váhy, kde se o utká o titul se šampionem Janem Blachowiczem. Costa se tak zaměřil na souboj s jedničkou střední divize Robertem Whittakerem a podle jeho posledních slov se na tomto souboji usilovně pracuje.

Zdroje:  YouTube Paulo Costa

Nejnovější články