Po výhře KO bojovník překvapil, půlku výplaty věnoval na léčbu rakoviny dcery svého trenéra, přidali se fanoušci, šéf UFC i Jake Paul

Po výhře KO bojovník překvapil, půlku výplaty věnoval na léčbu rakoviny dcery svého trenéra, přidali se fanoušci, šéf UFC i Jake Paul zdroj: Getty Images

Kanadský bojovník Mike Mallot si nemohl přát lepší debut v UFC. Soupeře knockoutoval v prvním kole a na léčebné výdaje pro dceru svého trenéra, která trpí rakovinou, se mu podařilo vybrat pěkný balík peněz.

Víkendový turnaj UFC 273 opět napsal několik zajímavých příběhů a v jednom z nich hrál hlavní roli kanadský bojovník welterové divize Mike Malott. Ten se ve svém debutu v UFC utkal s Mickey Gallem a nejen že vyhrál už v prvním kole, fanoušky si poté získal i svou štědrostí a dobrým skutkem, který po zápase udělal.

Co se týče zápasu, ze začátku to vypadalo na poměrně vyrovnaný souboj, Malott působil techničtěji, ale Gall se za ním hnal do přestřelek, což se mu taky stalo osudným. V jednu chvíli totiž Mike přistoupil na Mickeyho hru a tvrdým levým hákem na bradu jej vypnul.

Gall dopadl obličejem na zem, což jej sice „nahodilo“ zpět, ale Mike už byl u něj a dalšími údery si vynutil ukončení zápasu. Jeho debut tak nemohl dopadnout lépe a Mike si svůj vysněný okamžik užíval plnými doušky.

„Čekal jsem na tento moment od roku 2005, pracoval jsem na tom a soustředil jsem se. A jsem hrozně moc šťastný, že to konečně nese ovoce. Byl jsem jen nějaký kluk z Ontaria v Kanadě s tvrdohlavým snem o zápasení v UFC, s žádnou jistotou, že to zvládnu. A teď jsem tady.“

Tu nejdůležitější zprávu si ale nechal na konec rozhovoru, kde prozradil, že část jeho výplaty půjde na dobrou věc a vyzval k tomu i fanoušky:

„Lidi, jestli vás můžu poprosit, abyste se podívali na můj Instagram, je tam odkaz. Někdo, kdo je mi hodně blízký… jeho 15letá dcera byla diagnostikována s rakovinou lymfatického systému ve třetím stádiu. Pokud byste prosím mohli něco přispět... Já daruji svoje peníze za zápas (show money) – 10 tisíc dolarů a doufám, že tahle krásná rodina to zvládne a nakope rakovině pr*el.“

Na tiskové konferenci ještě upřesnil, že peníze jsou určeny pro dceru Mikova boxerského kouče Joeyho Rodrigueze, se kterým se zná už téměř 8 let a který působí v dobře známém Alpha male teamu.  

„Věděl bych, co s těmi penězi udělat, ale oni je potřebují mnohem více než já,“ řekl Malott. „Potřebují ty peníze a já se chci ujistit, že dostanou ty nejlepší doktory, nejlepší medicínu, kterou peníze dokážou koupit a nakopou té nemoci pr*el.“

Mike také prozradil, že jeho dobrý skutek se začal okamžitě šířit dál.

„Děkuju mockrát fanouškům, když jsem odcházel z klece, tak mi podali obálku s penězi… nevím kolik tam je, pravděpodobně několik tisíc dolarů… abych je daroval na boj proti rakovině. Netušíte, jak moc to znamená pro mě, pro náš tým a určitě i pro Rodriguezovu rodinu.

„Tohle je násilný sport, brutální sport a nemůžete ustoupit ani centimetr, ale jakmile ten zápas skončí, tak jde vidět, že jsme komunita, která se stará o ostatní, pomáháme si navzájem a děláme věci pro druhé. Takže lidi, kteří vezmou peníze ze svých kapes, když by se měli bavit a užívat si večer, za který už utratili tisíce dolarů, tak aby mi dali obálku plnou peněz, to je neuvěřitelný pocit. Děkuju vám!“

K charitě se nakonec připojil i šéf UFC, který řekl, že Malott si může své peníze nechat, a že jeho trenérovi věnuje 20 tisíc dolarů (což je celková výplata Malotta za zápas): „Ten kluk vypadal dobře. Je zábavné jej sledovat. Může si nechat svých deset tisíc a já přispěju jeho peníze za zápas i za výhru a daruji je jeho koučovi.“. Mike z toho měl samozřejmě radost, ale trval na tom, že i tak dá 10 tisíc ze svého.

Také youtuber a boxer Jake Paul nabídl pomoc a slíbil, že na boj proti rakovině Mikeovi přispěje: „Gratuluji k výhře. Počítej se mnou s 10 tisíci. Do hajzlu s rakovinou a do hajzlu s mizernýma platama bojovníků,“ napsal Paul, který už dlouho kritizuje UFC, že většinu svých bojovníků nedostatečně finančně oceňuje.

Dobrý skutek Mikea Malotta tak rychle začal narůstat do velkých rozměrů a na účtu gofundme, který sbírá peníze pro Rodriguezovu dceru, je už v tuto chvíli přes 100 tisíc dolarů. 

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články