Jako když kopne kůň! MMA bojovník trefil soupeře kopem z otočky a poslal jej v bezvědomí na zem

Jako když kopne kůň! MMA bojovník trefil soupeře kopem z otočky a poslal jej v bezvědomí na zem Manny Akpan trefil svého soupeře přesně a poslal jej v bezvědomí k zemi. | zdroj: Getty Images

Až do konce druhého kola sice britský bojovník Manny Akpan prohrával, pak ale vytáhl eso z rukávu a soupeře tvrdě ukončil.

Knockout kopem z otočky (spinning wheel kick) je vždy divácky vděčná záležitost a jeden takový se o víkendu povedl britskému MMA bojovníkovi Mannymu Akpanovi. Ten se na turnaji Cage Warriors 136 střetl s Connorem Hitchensem a na konci druhého kola jej ukončil způsobem, který oblétl svět.

Nejdříve to ale na Akpanovo vítězství vůbec nevypadalo. Sice se mu na začátku zápasu podařilo dostat Hitchense na zem, ale ten záhy pozici převrátil, což začalo sérii grapplerských výměn bez výraznější převahy jednoho z bojovníků. Ta přišla až na konci prvního kola, kde se Akpan ocitl na zemi v mountu a dostával od Hitchense pořádné údery z horní pozice. Konec kola jej sice zachránil, ale Hitchens pokračoval v rozjetém zápase i ve druhém kole. Sejmul Akpana na zem, kde jej kontroloval téměř celé kolo, ale na posledních 30 sekund byl zápas pro pasivitu postaven zpět na nohy. A to Akpanovi stačilo k tomu, aby souboj rozhodl.

Akpan nejdříve úspěšně ubránil další takedown pohotovým sprawlem, načež po soupeři vypálil zvedák. Hitchens začal ustupovat a v tu chvíli na něj Akpan zaútočil kopem z otočky, přímo do jeho protipohybu. Svoji pravou ruku současně s kopem položil na zem a Hitchense zasáhl chodidlem na spánek.

Ten se po kopu okamžitě vypnul a probudil jej až dopad obličejem na podlahu. To už u něj však byl Akpan a dal mu ještě jeden úder, než jej rozhodčí stihl odtrhnout.

Akpan měl z finiše obrovskou radost, přeskočil klec a začal slavit se svými fanoušky a přáteli. Navíc za skvělý výkon dostal bonus 2500 dolarů a navýšil své statistiky na 4 vítězství s jedinou porážkou.

V MMA bylo už v minulosti k vidění spousta skvělých knockoutů z otočky, ten pravděpodobně nejlepší drží stále brazilský bojovník Edson Barboza, který v roce 2012 knockoutoval Terryho Etima a zároveň jej poslal do zápasnického důchodu. Za zmínku určitě také stojí KO Vitora Belforta, který si kopem z otočky poradil s Lukem Rockholdem, nebo také Junior Dos Santos, který touto technikou otřásl i takového tvrďáka, jakým je Mark Hunt.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články