"Poiriera ukončím ve dvou kolech," slibuje rozjetý Chandler po působivém debutu v UFC

"Poiriera ukončím ve dvou kolech," slibuje rozjetý Chandler po působivém debutu v UFC zdroj: Profimedia

Michael Chandler potvrdil své kvality a ukončil Dana Hookera v prvním kole. Teď míří ještě výš a věří si na jedničku lehké váhy, Dustina Poiriera. 

Organizace UFC je všeobecně uznávaná jako liga mistrů bojových sportů. Zápasí tam ti nejlepší bojovníci, kteří kvalitou výrazně přerůstají ostatní organizace. Toto tvrzení však převrátil naruby Michael Chandler, bývalý člen soupisky Bellatoru, který takřka dokonalým výkonem ukončil Dana Hookera a okamžitě vstoupil do řady titulových vyzyvatelů. 

Michael Chandler (22-5) je v podstatě odchovancem americké organizace Bellator, kde zápasil od roku 2010 a došel si až pro titul světového šampiona v lehké váze. Rodák ze státu Missouri dokázal 10 soupeřů ukončit KO/TKO a 7 utáhl na submission. “Iron”, jak si nechává říkat, je vynikající wrestler, který dokáže v zápase skvěle měnit tempo, střídá bojové úrovně a soupeře zasypává přesně načasovanými a tvrdými údery. Oblíbeným rear-naked-chokem uškrtil bývalého šampiona UFC Eddie Alvareze, přesnými údery ukončil například Sydney Outlawa a ve svém posledním zápase pod hlavičkou Bellatoru i Bensona Hendersona.

V minulém roce učinil zásadní rozhodnutí ve své zápasnické kariéře a po deseti letech v Bellatoru podepsal smlouvu s UFC. Dle svých slov přišel do UFC ve správný čas, ve své nejlepší formě a míří za titulem. Matchmaker UFC Sean Shelby mu však přichystal opravdu náročné přivítání. Na turnaji UFC 257 se utkal s Danem Hookerem, zápasníkem TOP 5 lehké váhy. 

Nejen odborníci, ale i fanoušci favorizovali Hookera a jako hlavní důvod uváděli, že Bellator a UFC je velký výkonnostní skok, který Chandler nedokáže překonat. Železný Mike však ukázal své kvality a Hookera vypnul po dvou a půl minutách prvního kola skvěle mířenými údery, které Hooker nedokázal ustát. Připsal si tak desáté KO své kariéry a získal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera. 

Dana White na tiskové konferenci prohlásil, že šlo o pravděpodobně nejlepší debut v dějinách UFC. Tím lehce rozhodil české fanoušky, kteří v hlavě stále mají brilantní výkon Jiřího Procházky v duelu s Volkanem Oezdemirem. Chandler nicméně ukázal, že patří mezi světovou špičku a touží bojovat o titul.

V hlavním zápase stejného turnaje porazil Dustin Poirier Conora McGregora a prohlásil se šampionem, který nemá pás. Nabízí se jeho duel s Charlesem Oliveirou či právě Michaelem Chandlerem. Poirier ale prohlásil, že si Chandler titulový zápas ještě nezaslouží, a že s ním určitě bojovat nebude.

To si Chandler samozřejmě nenechal líbit a prohlásil, že Dustina ukončí během dvou kol.

“Bude to stejné jako s Danem Hookerem. Chystám se na Poiriera tlačit, aby zápasil zády k pletivu a stál na své zadní noze. Nikdy by na mě nedokázal zatlačit a vyvinout velký tlak, ve kterém je nejsilnější. Bude překvapen množstvím a hlavně silou mých úderů. Myslím, že ho ukončím během dvou kol,” prohlásil sebevědomě čtvrtý bojovník žebříčku lehkých vah UFC.

Chandler opravdu zamíchal pořadím lehké váhy a je velmi blízko titulové šanci. Je těžko říct, s kým bude bojovat příště, ale jako možná varianta se jeví souboj s bojovníkem podobného ražení, Justinem Gaethjem. Pokud by jej porazil, bylo by těžké mu odpírat titulovou šanci a Chandler by se tak mohl stát prvním zápasníkem, který získal titul lehké váhy v organizacích Bellator i v UFC.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články