"Pokud nevyhráváte, snaží se vás zbavit," tvrdí Chris Weidman, který bude bojovat o udržení v UFC

"Pokud nevyhráváte, snaží se vás zbavit," tvrdí Chris Weidman, který bude bojovat o udržení v UFC Chris Weidman | zdroj: Profimedia

Chris Weidman tuší, že UFC chystá obměnu a domnívá se, že přijdou další škrty na úkor „přeplacených" veteránů.

V UFC posledních pár týdnů probíhá poměrně velká čistka, která podle slov prezidenta organizace Dany Whitea bude dohromady čítat okolo šedesáti bojovníků. Tyto škrty by se mohly přesunout i do dalšího roku a jistou pozici nemá ani pár bývalých šampionů.

Jedním z ohrožených je bývalý držitel titulu střední váhy Chris Weidman. Ten z posledních sedmi zápasů prohrál hned pět a jeho souboj s Uriahem Hallem, jenž je naplánovaný na 13. února na turnaj UFC 258, by mohl být pro jeho další kariéru dosti určující. Americký bojovník tuší, že půjde opravdu o hodně, ale hlavu si z toho nedělá.

„Ve skutečnosti se toho neobávám, ale nepřekvapilo by mě to,“ řekl Weidman na YouTube v rozhovoru s reportérem Jamesem Lynchem. „Mě už nepřekvapí vůbec nic. Nemyslím si, že jsem oproti ostatním někdo speciální a že si říkají: ‚Chris Weidman je člověk, kterého si necháme navždy, ať se stane cokoliv.‘ Pokud neprokážu, že jsem světová třída a pokud neprokážu, že jsem stále připravený bojovat o titul, tak je to jisté na sto procent.“

Podle Weidmana by mohlo v nynější situaci jít o určitý přerod, kdy zkušené veterány, kteří jsou také velice dobře placení, vystřídají mladí a nadějní bojovníci. Ti sice zatím nejsou takovým marketingovým tahákem, ale na jejich kontraktech by UFC mohlo ušetřit nemalé peníze, což by pro vedení mohlo být v této době primární.

Chris Weidman zdroj: Profimedia

„Je zvláštní, jak moc teď nechávají bojovníky zápasit o jejich smlouvy,“ říká Weidman. „Vypadá to, že pokud právě teď nevyhráváte, a ještě dostáváte zaplaceno hodně peněz, tak se vás snaží zbavit a radši vychovají mladé lidi, kteří je tolik nestojí. Zdá se, že se na to momentálně nějak hodně zaměřují.

V ještě složitější situaci je, zdá se, bývalý šampion lehké váhy Anthony Pettis, který o víkendu bojoval na prelims kartě (a zvítězil) a byl to také jeho poslední nasmlouvaný zápas. V tuto chvíli je tak bez kontraktu. Jak se bude situace dál vyvíjet on sám neví. Chce být stále tím nejlepším, ale momentálně touží především po dovolené a další vyjednávání nechává na svém manažerovi. Jisté je, že UFC na něj zatím má díky opci výhradní právo, ale sama organizace se k jeho budoucnosti ještě nevyjádřila.

Jak se situace s oběma bojovníky bude dál vyvíjet, bychom se mohli dozvědět v několika dalších týdnech. Ale je pravdou, že minimálně Pettis ještě má stále co ukázat a jeho statistiky z poslední doby nejsou tak špatné, jako v případě Weidmana. Taková odveta s Tony Fergusonem by určitě stála za zvážení, protože fanoušci by takovýto duel jistě rádi přivítali.

Zdroje:  YouTube Fanatics View , tisková zpráva

Nejnovější články